UPDATE 19,30: Suspectul căutat de polițiștii germani, Anis Amri, acuzat de comiterea atacului de la Berlin, este înarmat şi folosea şase nume, arată mandatul european de arestare prezentat de presa internațională.
Potrivit mandatului emis de Germania, citat de The Associated Press, Anis Amri a folosit succesiv şase nume şi trei naţionalităţi.
Potrivit mandatului, Anis Amri este cetăţean tunisian, s-a născut în localitatea Ghaza.
În mandat este prezentată o listă de nume pe care le folosea, dintre care multe sunt variante ale numelui său. De asemenea, figurează cetăţeniile tunisiană, egipteană şi libaneză.
Autorităţile germane au anunţat că i-au respins solicitarea de azil în iulie 2016, dar nu se știe cum de a fost posibil să rămână ulterior în Germania.
Presa din Germania a publicat imaginea unui bărbat de origine tunisiană, numit Anis Amri, care ar fi noul suspect în atacul sângeros de la Berlin, informează publicația britanică The Independent.
Bărbatul din această fotografie este acuzat că ar fi condus camionul care a ucis 12 oameni.
Poliția germană nu a confirmat oficial că acesta e noul suspect, dar presa susține că acte pe numele lui au fost găsite în cabina camionului care a trecut peste oamenii din mulțime.
Anis Amri ar fi trimis o cerere de azil în Germania, care încă nu a primit vreun răspuns din partea autorităților. Nu se știe însă în ce moment a sosit efectiv în Germania.
Poliția nu a indicat numele persoanei care apare în imagine, dar presa germană susține că, la o căutare pe Facebook, a văzut că acesta ar fi Anis Amri.
Publicația Der Spiegel susține că suspectul s-a născut în anul 1992 în orașul Tataouine din Tunisia, dar în Germania a avut cel puțin alte două identități false, egipteană și libaneză, și a indicat ani de naștere diferiți de cel adevărat.
De exemplu, în regiunea Kleve din landul Renania de Nord – Westfalia, suspectul și-a atribuit numele Ahmed A., cu vârsta de 21 de ani, susține publicația Allgemeine Zeitung. Potrivit unei informații confidențiale care datează din luna februarie 2016, Anis ar fi avut legături cu ISIS, bazate pe date conform cărora orașul lui natal ar fi fost folosit drept punct de tranzit pentru teroriști, în anul 2015.
O instanță din Ravensburg a decis, în luna iulie 2016, expulzarea din Germania a lui Anis. Nu se știe însă cum de a rămas el în Germania, chiar și după acel moment.