12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Patriarhul Chiril, primit de Fidel Castro la reşedinţa sa

FOTO: Patriarhul Chiril, primit de Fidel Castro la reşedinţa sa

Patriarhul rus Chiril a vizitat, sâmbătă seara, reşedinţa de la Havana a fostului lider cubanez Fidel Castro. Astfel, Castro i-a mulţumit patriarhului pentru contribuţia adusă la prietenia între cele două ţări, informează AFP, citat de Agerpres.

Fidel Castro, care a renunţat la putere de un deceniu din motive de sănătate, l-a primit pe capul Bisericii Ortodoxe Ruse la reşedinţa sa din Havana, unde au abordat “subiecte cum ar fi cauza sărăciei, lupta împotriva discriminării, menţinerea păcii şi supravieţuirea umană”, potrivit ziarului cubanez. 

Fostul liber cubanez şi-a exprimat recunoştinţa faţă de patriarhul Chirill pentru contribuţia sa semnificativă la consolidarea prieteniei dintre popoarele rus şi cubanez, precum şi în promovarea valorilor care le unesc”, potrivit cotidianului Juventud Rebelde.

În fotografii, Chirill, îmbrăcat într-o sutană neagră, se adresează lui Fidel Castro, în ţinută sport şi însoţit de soţia sa Dalia Soto del Valle şi doi traducători.  

Liderul istoric al revoluţiei cubaneze, care va împlini 90 de ani pe 13 august, i-a lăsat puterea în 2006 fratelui său mai mic Raul, în vârstă de 84 de ani. Fidel Castro s-a mai întâlnit cu Chirill în timpul unor vizite anterioare ale acestuia în Cuba în 1995, 2004 şi 2008, când nu era în fruntea Bisericii Ortodoxe Ruse.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă