37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ore de circulație rutieră pentru elevii bucureșteni

FOTO. Ore de circulație rutieră pentru elevii bucureșteni

1.100 de elevi bucureșteni au participat, în noiembrie și decembrie, la cursuri de circulație rutieră, desfășurate în 12 școli din Sectorul 3, confom unui comunicat remis redacției. Proiectul a fost demarat în contextul în care România se află pe locul II în Uniunea Europeană la rata deceselor din cauza accidentelor rutiere.

Elevii au învățat să distingă semnele de circulație, cum trebuie să circule copiii în mașini și unde (nu) au voie să se joace.

Înainte de începerea proiectului, puțin peste 70% dintre copii știau cele două culori ale semaforului, iar sub 30% știau cum se traversează corect strada.

În urma implementării programului, între 10 noiembrie și 5 decembrie, psihologii de la asociația ”Împreună pas cu pas” estimează că gradul de cunoștințe rutiere al copiilor a crescut cu 13,66%.

Proiectul ”Ora de educație rutieră” a fost inițiat de Asociația Profesională a Polițiștilor Locali “A.I. Cuza” și Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 în parteneriat cu asociația “Împreună Pas cu Pas” și asociația “Inovart”, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă