12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum s-au transformat oamenii în sclavii banilor. Consumerismul, criticat în 16...

FOTO. Cum s-au transformat oamenii în sclavii banilor. Consumerismul, criticat în 16 imagini dure

Un artist grafic din Londra, Steve Cutts, a creat o serie de imagini în care atrage atenția asupra fenomenului consumerismului, despre care apreciază că a schimbat profund societatea contemporană. 

Consumerismul, din punct de vedere economic, încurajează achizițiile de bunuri și servicii, indiferent de costul acestora. Așa se face că, tot mai mulți oameni, în goana de a deține câți mai mulți bani, ajung să trăiască numai sub deviza ”exist deci cumpăr, cumpăr, deci exist”.

Astfel, artistul grafic susține că munca nu ar trebui să ne macine existența, oamenii nu ar trebui să muncească precum ”șobolanii” pentru un ban în plus, iar consumerismul nu ar trebui să ne acapareze existența, conform boredpanda.com. 

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea o parte din imaginile realizate de Steve Cutts, în care graficianul satirizează viața cotidiană.

Steve Cutts a studiat Artele și a lucrat la compania Glueisobar, ca artist grafic. Ulterior, a decis să lucreze pe cont propriu. El a realizat numeroase videoclipuri și imagini care critică viața modernă. Artistul grafic susține că sursa de inspirație pentru munca sa o reprezintă ”nebunia umanității”.

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...
Ultima oră
Pe aceeași temă