19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO NOUL Mercedes GLA Concept, crossoverul compact în premieră la Shanghai. Vezi...

FOTO NOUL Mercedes GLA Concept, crossoverul compact în premieră la Shanghai. Vezi cum arată!

Mercedes-Benz a lansat primele imagini oficiale cu noul concept Mercedes GLA, care va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Shanghai. Versiunea de serie urmează să fie lansată în toamna acestui an. Vezi în galeria foto cum arată cel mai mic SUV al Mercedes.

Crossoverul compact al nemţilor, care se pare că va fi o versiune destul de fidelă a acestui concept, va avea un aspect tineresc şi anunţă o luptă strânsă pe un segment de piaţă pe care se mai află modele ca Audi Q3, BMW X1 sau Range Rover Evoque. 

Modelul se remarcă printr-un aspect sportiv, dat de jantele de 20 de inci, de difuzoarele de aer din spoilerul din faţă, dar şi de elemente precum cele două guri de evacuare mari şi dreptunghiulare. Cromul, care poate fi considerat deja un standard al maşinilor premium, este prezent şi la noul GLA în zone precum spoilerele faţă şi spate. Forme robuste sunt marcate de liniile fluide care se termină în posteriorul bombat. La nivelul plafonului şinele portbagajului de deasupra sunt însoţite de două lumini, care deşi aduc un plus de sportivitate, întregesc, prin aspectul destul de chic, imaginea lifestyle a crossoverului.  

Cu toate că este construit pe platforma hatchback-ului Clasa A crossoverul are dimensiuni mai mari: lungime de 4,38 m, lăţime de 1,97 m, înălţime de 1,57 m, în timp ce ampatamentul rămâne neschibat, 2,69 m. Modelul va avea asemenea concurenţilor săi 5 locuri. GLA se alătură celorlalte modele construite pe platforma MFA, precum Clasa A, Clasa B şi CLA, versiunile sedan şi break sportiv. 

Motoarele vor fi dispuse transversal, la fel ca la Clasa B. Gama de propulsoare va include motorul Renault de 1,6 litri, cu 120 CP, respectiv 154 CP şi motoare de producţie proprie, precum propulsorul turbo de 2 litri cu 208 CP sau 330 CP în cazul versiunii twin-turbo de pe GLA 45 AMG. De asemenea vor fi oferite şi două motoare diesel, unul de 1,8 litri (108 CP, 134 CP) şi unul de 2,2 litri cu 168 CP.

Transmisia va fi realizată cu ajutorul unei cutii cu şase rapoarte, ca dotare standard şi cu o cutie de viteze cu şapte trepte cu dublu-ambreiaj automată, disponibilă opţional. 

În viitor vor mai urma alte două SUV-uri pe care Mercedes plănuieşte să le lanseze pentru a concura cu gamele din ce în ce mai extinse de SUV-uri ale BMW şi Audi. 

Salonul Auto de la Shanghai, unde este lansat conceptul, se desfăşoară în perioada 21-29 aprilie. Versiunea de serie a lui Mercedes GLA va fi lansată la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.

Vezi şi Mercedes-Benz va folosi motoare produse în România. Vezi ce model va avea motor de Sandero!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă