2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialFOTO. Mesaj în zăpadă pentru Guvern, de la primul protestatar ajuns în...

FOTO. Mesaj în zăpadă pentru Guvern, de la primul protestatar ajuns în Piața Victoriei: ”REZIST”

Primul protestatar ajuns în Piața Victoriei, miercuri dimineață, a transmis Guvernului Grindeanu un mesaj în zăpadă. El a scris ”Rezist”, în ciuda temperaturilor scăzute și a ninsorii. 

Miercuri este cea de-a noua zi de proteste în toată țara, după ce Executivul Grindeanu a adoptat Ordonanța 13 privind modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prin care se fixa o limită minimă a prejudiciului produs de funcționarii publici, abuzul în serviciu era dezincriminat, iar instituția denunțătorului era slăbită. 

Totodată, miercuri se dezbate prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grideanu, depusă de PNL și USR și susținută de Partidul Mișcarea Populară. 


Citește și:  Guvernul Grindeanu, vizat de o moțiune de cenzură, la o lună de la învestire. Parlamentul dezbate inițiativa PNL – USR, începând cu ora 12.00. Premierul va susține un discurs în plen


Sute de mii de oameni s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au manifestat în stradă, cerând abrogarea OUG, ceea ce s-a și întâmplat, duminică. De atunci, oamenii protestează și doresc demisia Executivului Grindeanu. Protestele au fost relatate și de presa străină, sub ideea că românii doresc continuarea luptei împotriva corupției în țară. 

În cea de-a opta zi de proteste, peste 6.000 de oameni au cerut, în Piața Victoriei, demisia Cabinetului Grindeanu. Totodată, de duminică, sute de protestatari pro-Guvern au cerut demisia președintelui Iohannis, numindu-l ”trădător de țară”. 

Citește și:  S-a încheiat a opta zi de proteste în Bucureşti şi în ţară. Peste 6.000 de manifestanţi au strigat „Zi de zi aici vom fi!”. La Cotroceni, aproximativ 1.500 de persoane au cerut demisia preşedintelui


Opiniile jurnaliștilor România liberă pe această temă: 

Răzvan Chiruta, redactor-șef
PSD trebuie să „abroge“ şi Guvernul Grindeanu
Cariera politică a lui Liviu Dragnea poate fi rezumată în doar două declaraţii. Prima a fost enunțată la numirea premierului Sorin Grindeanu, când pesedistul-şef se simţea pe cai mari și se vedea guvernând ţara timp de patru ani cu mâna de fier cu care era obişnuit pe moşia sa Teleorman… continuarea aici!


Malin Bot, redactor-sef online:
Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile lor nu schimbă rezultatul alegerilor | OPINIE 
Problma este că votul din decembrie 2016 a fost dat unor partide și unor programe de guvernare. Niciunde în aceste programe de guvernare nu exista planul împotriva Justiției pe care ei acum încearcă să-l pună în practică… continuarea aici!


Silviu Sergiu, senior editor

Am apărat Justiția de politicieni! Cum ne apărăm de Justiție?
Ce ar trebui să se schimbe după această formidabilă descărcare de energie civică? Descărcare pe care, sincer, nu o mai credeam posibilă, după absenteismul de la alegerile parlamentare, care a făcut posibilă victoria PSD. Mărturisesc că mă bântuie întrebarea în aceste zile, în care românii își apără democrația în stradă, refuză abuzurile politicienilor la adresa Justiției și cer schimbarea din temelii a mentalităților care domină clasa politică… continuarea aici!

 

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă