Un fan al seriei Stăpânul Inelelor a realizat un colaj de fotografii în care a arătat că locațiile din celebrele filme ar fi putut să fie filmate în România. Astfel, fanul a publicat pe rețeaua de socializare 9gag fotografii din țară care se aseamănă cu universul imaginat de J.R.R. Tolkien.
Primul film al seriei Stăpânului Inelelor, scrisă de J.R.R. Tolkien între 1937-1949, a fost ecranizat în 2001 și a dat, astfel, viață unor locuri și personaje care au existat până atunci doar în imaginația scriitorului și a cititorilor.
Regizorul filmelor, Peter Jackson, a ales Noua Zeelandă, țara lui natală, pentru a filma Stăpânul Inelelor. Natura din Noua Zeelandă este bogată ăn creste, lacuri și peisaje care aduc cu universul cărților semnate de Tolkien, conform imdb.com.
În unele cazuri, Jackson a intervenit și a modificat flora originală pentru o redare cât mai fidelă a romanelor. Acesta a fost cazul lui Hobbitville, care a fost reconstituit în moșia Matmata prin plantarea cu 12 luni înainte de filmări a unor flori și plante.
Totuși, unele locuri precum Gran Burrone, Isengard sau Moria au fost reproduse cu modele la scară diferite (de la 1:12 la 1:166). Scenele de interior au fost realizate în Noua Zeelandă și în Three Fox Studios din Wellington, acum redenumită Middle Earth, Pământul de Mijloc, în onoarea locației filmului.
Printre locurile din România care au fost asemănate cu universul imaginat de Tolkien se numără castelul Bran, cetatea Râșnov, Fortăreața Neamț, Brașov și Salina de la Slănic.
Astfel, castelul Bran, surprins în timpul nopții seamănă cu turnul lui Sauron. În întuneric, la ultimul etaj al castelului pare că strălucește ”ochiul lui Sauron”, care l-a bântuit pe Frodo în călătoria lui prin Pământul MIjlociu. Totodată, internautul a comparat Mordor, orașul controlat de Sauron, cu Brașovul pe timp de noapte, fotografiat de pe o colină.
Deschideți galeria foto pentru a vedea fotografiile cu locurile din România unde ar fi putut să fie filmat Stăpânul Inelelor.