17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO HOT la SAB: Ce noutăţi aduce în România Salonul Auto Bucureşti...

FOTO HOT la SAB: Ce noutăţi aduce în România Salonul Auto Bucureşti şi Accesorii 2013

Salonul Auto Bucureşti şi Accesorii, care se desfăşoară în perioada 10 – 20 octombrie, aduce o serie de noutăţi pe piaţa românească, precum Jaguar F Type, Hyundai i10, Citroen C4 Picasso, Peugeot 2008, sau motorizări noi, cum este şi dieselul 1.6 i-DTEC de pe Honda CRV. 

Vezi în galeria foto de mai sus cele mai importante modele prezentate la SAB&A 2013

SAB şi Accesorii (SAB&A) ajunge anul acesta la cea de a treia ediţie consecutivă, din 2011, de când a fost reluat evenimentul, iar din hangarele de la Romaero Băneasa nu lipsesc lansările naţionale care vor dinamiza piaţa în perioada următoare. 

Poate cea mai importantă lansare este cea a lui Jaguar F-Type, sportiva britanicilor de la Land Rover. Cu un preţ de pornire de 88,843 euro, modelul vine cu performanţe notabile, o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde şi o viteză maximă de 275 km/h, în timp ce motorul este un benzinar de 3 litri şi 380 CP.

Hyundai aduce în premieră naţională citadina i10, dar şi faceliftul lui ix35. Motorul de 2 litri al SUV-ului ix35 a primit şi el un upgrade de putere. Conaţionalii de la Kia au introdus pe piaţa românească noul pro_ceed GT, un adevărat rival pentru Volkswagen Golf GTI.

Nava amiral a celor de la Mercedes-Benz, Clasa S, poate fi văzută şi ea de aproape. Pe de altă parte rivalii de la BMW, prezenţi la salon prin Automobile Bavaria, au lansat sportivul M4. Astfel rivalitatea de pe segmentul premium pluteşte în aer şi la SAB&A, cu toate că modelele prezentate fac parte din clase diferite. 

Unul dintre puţinele segmente de piaţă, în creştere, cel al SUV-urilor, a primit noutăţi şi din partea unor mărci ca Peugeot, Suzuki sau Honda, putând fi văzute de aproape modele precum 2008, SX4 S-Cross, respectiv noul motor diesel disponibil pe CRV. 

Eveniment de week-end

SAB&A rămâne cel mai important salon de profil din România, cu toate că dintr-un eveniment de talie internaţională, cum era până în 2007, a fost redus la unul naţional, în prezent, din cauza crizei financiare.

Organizatorii ediţiei din acest an anunţă o serie de evenimente pentru week-end pentru participanţi, inclusiv concursuri sau diferite show-uri. Pe 10 octombrie a fost făcută o demonstraţie aerioană cu un avion de mici dimensiuni.

Ediţia din acest an a salonului auto ocupă trei dintre hangarele de la Romaero Băneasa, dar şi un spaţiu în parcarea din faţă, astfel că ea a crescut în dimensiuni faţă de SAB&A 2012. Pe lângă dealeri auto, precum Ţiriac Auto, Automobile Bavaria sau Di-Bas, sunt prezente şi firme de tuning, reparaţii auto, dealeri de maşini exclusiviste, şi alţi reprezentanţi ai diferitor sectoare din industria auto. 

 

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă