16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Cum arată Europa îngheţată

FOTO Cum arată Europa îngheţată

De la începutul lui februarie, aproape 620 de persoane au murit din cauza temperaturilor glaciale pe tot continentul, inclusiv în Rusia.

Romania

74 de oameni au murit in Romania prin hipotermie severă de la avertizarea de Cod galben de ger, emisă de meteorologi, până luni, majoritatea vicimelor fiind găsite în spaţii libere, şase dintre cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Bosnia
Acoperişul unui patinoar pe care s-au desfăşurat meciuri de hochei pe gheaţă la Jocurile Olimpice de 1984 de la Sarajevo, s-a prăbuşit duminică din cauza greutăţii stratului de zăpadă depus, fără a se înregistra victime, relatează agenţia AP.

De peste o săptămână, Bosnia este paralizată din cauza căderilor masive de zăpadă şi a temperaturilor de sub 22 grade Celsius.

Muntenegru

Muntenegru a decretat sâmbătă seara stare de urgenţă pe tot teritoriul său, din cauza intemperiilor, astfel că circulaţia autovehiculelor particulare este interzisă şi cetăţenii sunt obligaţi să stea la dispoziţia autorităţilor pentru a ajuta la deszăpezire.
Capitala Podgoriţa era paralizată de un strat de zăpadă care depăşea 50 de centimetri, un nivel care nu s-a mai atins de 50 de ani. Aeroportul din oraş era închis.
În regiune, peste 110.000 de persoane erau izolate în satele lor din cauza ninsorii.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă