13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Cele mai frumoase reşedinţe ale familiei regale din Marea Britanie

FOTO Cele mai frumoase reşedinţe ale familiei regale din Marea Britanie

De la celebrul Palat Buckingham din Londra până la Castelul Balmoral din Scoţia, toate reşedinţele familiei regale din Marea Britanie au poveşti fascinante şi intrigante.

Reşedinţa oficială din Londra a familiei regale britanice este Palatul St James, construit de Regele Henry al VIII-lea în anii 1530. Din 1837, monarhii britanici s-au mutat la Palatul Buckingham, dar St James a rămas reşedinţa oficială a suveranului britanic. În continuare, palatul este adesea folosit pentru ceremonii oficiale şi, prin urmare, nu este deschis pentru public.

Cel mai cunoscut dintre toate reşedinţele regale este Palatul Buckingham care a devenit principala reşedinţă din Londra a monarhilor britanici în 1837 şi a rămas până în prezent sediul administrativ al reginei. La Palatul Buckingham au loc toate marile ceremonii regale şi evenimentele de stat. Camerele folosite în ceremonii oficiale sunt deschise publicului în fiecare an, în lunile august şi septembrie. Vizitatorii pot asista, de asemenea, la celebra ceremonie de Schimbarea de Gardă, care are loc în fiecare zi, în timpul verii, la ora 11:30.

Tot în Londra, familia regală mai deţine alte trei reşedinţe, respectiv Palatul Kensington, Palatul Hampton Court şi The Banqueting House.

Galeria foto de mai sus vă prezintă cele mai frumoase reşedinţe ale familiei regale britanice din Londra, dar şi reşedinţele de vară din Scoţia, precum Castelul Balmoral şi Palatul Holyroodhouse.

Cele mai citite

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Înregistrare uluitoare care aruncă în aer gașca generalilor

O înregistrare cutremurătoare, publicată în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, dezvăluie o discuție tensionată între doi protagoniști cheie, Tocaci...

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...
Ultima oră
Pe aceeași temă