13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFotbalul vrea bani de la MTS

Fotbalul vrea bani de la MTS

Fostul arbitru Vasile Avram, care candidează la preşedinţia federaţiei române de fotbal crede că acest for ar trebui susţinut financiar de MTS. Banii ar trebui să ajungă la fotbalul de bază, mai crede fostul arbitru, informează Mediafax. 

„Am construit un clasament al problemelor din teritoriu, iar la multe dintre ele, solicitările sunt în planul meu. Problema întâlnită cel mai des o reprezintă lipsa susţinerii finaniare din partea FRF şi a autorităţilor locale. Cea mai mare parte a fotbalului românesc se zbate în sărăcie. Oamenii nu au bani de echipamente, de deplasări, de plata baremurilor, asta ca să nu mai vorbim de infrastructură. FRF trebuie susţinută financiar din bugetul MTS. Gândiţi-vă ce ar însemna 1,5 milioane de euro de la MTS pentru fotbalul de bază. Din banii de la Loterie s-ar fi putut construi 40 de mini-baze cu trei-patru terenuri sintetice”, a declarat Avram.

Vasile Avram a afirmat că îşi doreşte crearea unei platforme on-line, astfel încât cluburile să nu mai fie nevoite să vină în Bucureşti pentru înregistrarea unor contracte. “O altă problemă e lipsa transparenţei deciziilor care se iau. Mulţi susţin că la FRF se lucrează ca acum 20-30 de ani, cu fişe. Nu există o platformă. Oamenii vin de la Satu Mare sau Tulcea la Bucureşti ca să înregistreze contractul unui jucător sau zece, al unui antrenor sau mai ştiu eu ce. Ei trebuie să vină şi pentru o viză la FRF. După ce voi câştiga alegerile, nu va mai exista posibilitatea ca un jucător să poată fi luat fără a se cunoaşte contribuţia fiecărui club la formarea lui. Toate aceste probleme vor sta la baza raportului de ţară al fotbalului românesc. Pentru a ajunge undeva trebuie să ştim starea actuală”, a completat Avram.

Vasile Avram şi-a terminat, astăzi, la Bucureşti, turneul naţional în care şi-a prezentat programul de candidatură în faţa membrilor afiliaţi. “Am avut o întâlnire cu tot ce înseamnă structuri sportive afiliate la FRF din Ilfov şi municipiul Bucureşti. Această întâlnire a terminat turul din ultima lună pe care l-am făcut prin ţară. Am parcurs peste 6.000 de kilometri şi am avut 13 întâlniri cu structurile afiliate la FRF, care au drept de vot la alegerile din 5 martie. Le-am arătat, le-am explicat programul de candidatură cu obiective generale specifice, măsurile pe care le voi lua şi le-am explicat punctual ce vreau să fac pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Este un plan care are la bază practici aplicate, dovedite. E un plan viabil, adaptat fotbalului românesc. Are viziune şi oferă soluţii”, a mai spus Avram.

Fostul arbitru a menţionat că le-a oferit tuturor membrilor afiliaţi un contract prin care va putea fi demis în cazul în care nu va îndeplini punctele din program. “Le-am oferit tuturor contractul meu cu fotbalul românesc. E ca un angajament cu indicatori de performanţă pentru fotbalul românesc. Cu acest contract, fiecare club are posibilitatea să îmi ceară demisia dacă nu voi îndeplini propunerile asumate în primele trei luni, şase luni, un an şi doi ani. Totodată, dacă nu voi lua măsurile, îmi voi da demisia. Foarte multe probleme s-au ridicat în ceea ce priveşte starea fotbalului din românia. Le-am dat un chestionar pentru a-mi da problemele pe care le au şi le voi anexa la contractul meu cu fotbalul românesc”, conchis Avram.

Vasile Avram a lansat acuzaţii grave la adresa contracandidatului său la şefia fotbalului, Gheorghe Popescu. Avram susţine că oamenii fostului fotbalist au sunat reprezentanţi ai cluburilor şi le-au cerut să nu vină la întâlnirile cu fostul arbitru.

“Interesul a fost foarte mare şi am fost foarte bine primit. Oamenii au venit la convocarea mea pentru fotbalul românesc, din respect pentru mine şi nu au fost convocaţi cu arcanul, de Bela Kassai, de politic sau de membrii Comitetului Executiv. Chiar şi astăzi s-au încercat ameninţări ca oamenii să nu vină la întâlnirea cu contracandidatul celui susţinut de FRF. Toţi vorbesc că pe toate căile se încearcă votarea unei anumite persoane. Dacă întrecerea din 5 martie va fi influenţată de ameninţări, şantaj, atunci fair play-ul va fi compromis, iar fotbalul românesc va avea de suferit. Se consideră câştigător datorită influenţelor şi presiunilor politice”, a declarat Avram.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă