11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial„Fotbalul românesc, în faliment moral!“

„Fotbalul românesc, în faliment moral!“

Noul sezon de Liga a II-a început într-un sistem play-off, menit să ţină în viaţă cele II-a serii ale eşalonului, ca urmare a retragerii din competiţie a mai multor echipe ajunse în faliment. Problemele sunt însă departe de a fi rezolvate. Tabloul Ligii a II-a este în continuare populat de formaţii în agonie financiară, cum este cazul CF Brăila, care, sâmbătă, a efectuat deplasarea la Clinceni pe cheltuiala formaţiei-gazdă.

Situaţia deplorabilă a fotbalului românesc nu îl surprinde nicidecum pe vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Minifotbal, Răzvan Burleanu. Acesta şi-a început dialogul cu ascultătorii Sport Total FM cu o opinie sumbră legată de pulsul bolnăvicios al Ligii secunde: „Se pare că a devenit o constantă a ineficienţei întregului fotbal românesc”. Cum diagnosticul este pus, trebuie găsit şi vinovatul, iar acesta este, după cunoştinţele lui Răzvan Burleanu, forul suprem al fotbalului autohton.

„Fotbalul mare se stinge încet încet. Cel mai iubit sport din România se diminuează văzând cu ochii. Dispar echipe, stadioane, iar FRF este direct responsabilă pentru incompetenţa şi lipsa crasă de idei, asta ca să nu mai vorbim de interesele proprii în detrimentul celor publice. Mergem mai departe şi vorbim de lipsă de viziune şi dezvoltare la nivelul FRF. Soluţii există şi am semnale că tot mai mulţi oameni care evoluează în sfera fotbalistică îşi doresc o schimbare profundă. În această direcţie nu mai putem continua! Toţi aceşti oameni trebuie să conştientizeze falimentul financiar şi moral care ne bate la uşă”.

Victor Piţurcă, privilegiat de FRF

Şeful minifotbalului din România se arată scandalizat de contractul dezastruos pe care FRF l-a încheiat cu Victor Piţurcă în momentul în care acesta a fost desemnat selecţioner: „FRF se pare că a încheiat un contract de antrenor pe 5 ani, fără ca selecţionerul să fie Loeb sau Guardiola. Federaţia te asigură că nu vei rezilia contractul, adăugând o clauză financiară care securizează înţelegerea. Orice contract trebuie să aibă nişte clauze de obiectiv, pentru ca un eventual rău să poată fi reparat”.

Reghecampf, o soluţie

Răzvan Burleanu îl propune în fruntea „tricolorilor” pe Laurenţiu Reghecampf: „Este antrenorul cu performanţe constante. Steaua joacă din nou în Europa, metodele tehnice de ultimă oră de la Steaua, pe care nu le regăsim la echipă naţională, au confirmat. Steaua este nucleul de bază al primei reprezentative la această oră. În trecut, când echipa naţională dădea rezultate, toţi selecţionerii veneau de la echipele de bază, care dădeau acest nucleu”.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă