13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFostul vicepremier Vasile Dîncu, despre strategia de descentralizare: Este un pas mare...

Fostul vicepremier Vasile Dîncu, despre strategia de descentralizare: Este un pas mare pentru reforma administrației. Jos pălaria, Sorin Grindeanu!

Strategia generală de descentralizare reprezintă un mare pas pentru reforma administrației, a scris fostul vicepremier Vasile Dîncu, pe Facebook.

„Este un pas mare pentru reforma administrației. Strategia trebuia aprobată înainte vreme de vreo trei premieri care au fost la Palatul Victoria, înainte de Sorin Grindeanu. Fiecare dintre ei s-a codit, nu a avut curajul, a fost păcalit de consilieri sau consultanți. Sigur, mai sunt multe de făcut. Încă nu se vor descentraliza competențe, ci ministerele sunt obligate să analizeze posibilitatea de a descentraliza ce este rațional și funcțional”, a scris Vasile Dîncu.

El a continuat precizând că descentralizarea nu cauza „ruperea țării”.

„Dar nu se va rupe țara, asta este foarte sigur, Nici Transilvania nu va trece granița la unguri. Maximum se vor pierde niște sinecuri la București. Dar cele două ținte principale vor fi benefice pentru România. Realizarea transferului de competențe de la nivel central la nivel local care să permită consolidarea aplicării principiului subsidiarității. Eficientizarea exercitării competențelor descentralizate pentru asigurarea de servicii publice de calitate pentru oameni. Felicitări, Sevil! Jos pălaria, Sorin Grindeanu!”, a conchis el.

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Hotărâre, Strategia generală de descentralizare, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Strategia vizează oportunitatea transferării de noi competențe de la nivel central la nivelul autorităților locale, în șapte domenii: agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație — activități extrașcolare, tineret și sport, conform unui comunicat al Executivului.

Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă