34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCondamnare pentru fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu

Condamnare pentru fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu

Curtea de Apel Timişoara a hotărât definitiv, vineri, menţinerea sentinţei Tribunalului Caraş-Severin prin care fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. ''CAT respinge apelul inculpatului Stepanescu Mihai împotriva sentinţei penale nr. 15 din data de 6 aprilie 2016 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosar, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 iulie 2016'', arată site-ul CAT, citat de Agerpres. 

Tribunalul Caraş-Severin i-a mai aplicat lui Stepanescu pedepse complementare de interzicere a exercitării unor drepturi, conform art. 66, pe o perioadă de cinci ani, dar şi cea accesorie, a interzicerii aceloraşi drepturi, pe durata executării pedepsei principale. Totodată, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata reţinerii şi arestării preventive din durata pedepsei principale, de trei ani de închisoare. 

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcţia de primar al municipiului Reşiţa, cât şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş-Severin. 

Potrivit rechizitoriului de la acea dată, în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, Mihai Stepanescu, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, ''a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă''. 

Mai exact, Stepanescu ar fi primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie de lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, fostul primar ar mai fi pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Stepanescu pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa a fost de 214.954 lei. Mihai Stepanescu se afla, la momentul arestării preventive, la cel de al doilea mandat de primar al municipiului Reşiţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă