12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, trimis în judecată

Fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, trimis în judecată

PREJUDICIU. A păgubit bugetul local cu peste 430.000 de lei

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Claudiu Tusac, primar al municipiului Mangalia la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu în formă continuată, conflict de interese, în formă continuată.

Alături de acesta a fost trimis în judecată și Iulian Laurențiu Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la conflict de interese în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian, deși în perioada respectivă acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.

De menționat este faptul că, la baza efectuării plăților din fonduri publice către inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate. ”Prin acțiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei”, spun procurorii DNA. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dumitrașcu Laurențiu Iulian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Claudiu Tusac a ieșit din politică după ce a pierdut ultimele alegeri pentru Primăria Mangalia din primul tur. PSD i-a promis un loc eligibil pentru Parlament, dar Tusac nu s-a mai regăsit pe liste.  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă