12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFostul premier Iurie Leancă este noul vicepreședinte al Parlamentului de la Chișinău

Fostul premier Iurie Leancă este noul vicepreședinte al Parlamentului de la Chișinău

Președintele Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), fostul premier Iurie Leancă, a fost ales în funcția de vicepreședinte al parlamentului de la Chișinău și a anunțat că grupul PPEM din parlament formează acum o alianță cu Partidul Democrat (PDM), informează sâmbătă Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Noua majoritate a votat și un amendament la regulamentul parlamentului care egalează în drepturi grupurile parlamentare cu fracțiunile, opoziția părăsind sala în semn de protest.

Fostul premier a declarat presei ca se va concentra pe domeniul activității externe a legislativului. Totodată, el a anunțat că Grupul Popular-European face parte acum din majoritatea parlamentara.

Cu toate acestea, la începutul săptămânii, vicepreședintele Grupului Popular-European format din zece deputați aleși pe listele PLDM, Eugen Carpov, declara pentru Radio Chișinău ca nu existau discuții în privința creării unei majorități parlamentare cu Partidul Democrat.

Iurie Leanca a fost prim-vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM), vicepremier și ministru al afacerilor externe și al integrării europene în perioada 2009-2013, după care a deținut funcția de premier până la începutul anului 2015. El a fost deseori criticat pentru faptul că tocmai în timpul mandatului sau de șef al guvernului au avut loc cele mai mari tranzacții frauduloase din sistemul bancar și a fost concesionat aeroportul internațional din Chișinău. Iurie Leanca a negat toate aceste acuzații.

 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă