19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFostul premier Cioloș recunoaște că în copilărie a fugit de la gradiniță...

Fostul premier Cioloș recunoaște că în copilărie a fugit de la gradiniță și că a fost pedepsit pentru asta

Fostul premier Dacian Cioloş a recunoscut. sâmbătă, într-o emisiune a unui post de radio, că în copilărie a ieşit, la un moment dat, alături de alţi trei copii, pe furiş, din curtea grădiniţei, pentru a merge pe câmp o jumătate de oră şi a vedea cum arată o uzină, informează Mediafax.

Pentru această ispravă, fostul premier recunoaște că a luat câteva „pălmuţe peste fund” după ce a ajuns acasă.

Cioloş a fost întrebat, la Europa FM, unde a acordat un interviu, dacă a fost un copil cuminte, el precizând: „Da, am fost cuminte pentru că am fost timid şi cred că din cauza asta am fost cuminte sau în aparenţă cuminte pentru că mai făceam şi năzbâtii, mai ales la ţară, dar şi când eram la Zalău”.

„Îmi tot amintesc – când mă duc la Zalău şi văd câmpul acela – eram la grădiniţă, la cămin, cred că aveam 4-5 ani, ţin minte că ne dusese educatoarea să vizităm o fabrică, să vedem cum e în câmpul muncii. Ei, şi nu ne-a prea prins pe noi discursul de prezentare acolo, dar am fost foarte curioşi – unii dintre noi – să vedem mastodonţii ăia acolo, strungurile alea”, a spus Cioloş.

„Şi la cred că nicio săptămână după asta eram la cămin după masă, după ce ne trezise, urma să ne jucăm, ne scoseseră afară în curte, eu şi cu încă trei colegi de grupă – tatăl unuia dintre ei lucra la uzina respectivă – am ieşit pe furiş din curtea căminului – ştiam noi un loc unde se putea ieşi pe sub gard – şi am luat-o pe câmp, cred că am mers mai bine de o jumătate de oră toţi patru şi ne-am dus la uzină la tatăl colegului respectiv să vedem mai pe îndelete ce e acolo, că atunci cu căminul nu apucasem să vedem prea multe”, a adăugat Cioloş.

„Şi vă daţi seama, nu erau atunci telefoane mobile sau modalitate de a comunica foarte rapid, când s-a trezit educatoarea fără 4 copii şi a anunţat părinţii, s-a dus la directoratul şcolii, unde era şi căminul, să sune părinţii, dar un pic disperaţi, şi noi după ce am ajuns la fabrică ne-am plimbat, l-am căutat pe tatăl colegului respectiv şi el când ne-a văzut a avut prezenţa de spirit să se ducă să dea telefon la şcoală să spună că noi suntem acolo. Şi am luat câteva pălmuţe peste fund după ce am ajuns acasă”, a rememorat Dacian Cioloș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă