16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFostul director al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită, trimis...

Fostul director al unei şcoli din Constanţa prins când primea mită, trimis în judecată

Fostul director al şcolii “Nicolae Tonitza” din Constanţa Gelu Dimaca, prins în flagrant când primea mită pentru a facilita înscrierea unui copil în clasa pregătitoare a unităţii de învăţământ, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit Mediafax.

 

Potrivit anchetatorilor, Gelu Dimaca de 36 de ani a pretins 1.500 de lei pentru a facilita înscrierea unui copil în clasa pregătitoare a şcolii “Nicolae Tonitza” din Constanţa.

În fapt, un bărbat din Constanţa, având depus un dosar pentru înscrierea copilului în grupa pregătitoare, dosar care nu s-a încadrat în faza 1 de selecţie, a aflat, prin intermediul unei cunoştinţe că directorul şcolii acceptă dosarele care nu îndeplinesc criteriile de selecţie, contra unor sume. Ulterior, denunţătorul a mers la şcoală, unde l-a contactat pe director, iar din discuţiile purtate, acesta l-a lăsat să înţeleagă că îi poate rezolva problema, respectiv înscrierea copilului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conduce.

Persoana respectivă a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, iar în 6 aprilie, a fost organizat un flagrant, directorul şcolii fiind prins în timp ce primea 150 de euro şi 200 de dolari de la denunţător.

Gelu Dimaca a fost până anul trecut profesor de Educaţie Fizică la Liceul “Traian” din municipiul Constanţa, iar, în septembrie 2011, fusese director al Şcolii cu clasele I-VIII “Nicolae Tonitza”. De asemenea, până în urmă cu doi ani, Gelu Dimaca a fost arbitru de fotbal de Divizia C.

În 10 aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis ca Gelu Dimaca să fie destituit din funcţie.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Gelu Dimaca, pentru luare de mită, acesta fiind cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă