17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFostul director al Ansamblului Doina Oltului, trimis în judecată pentru delapidare

Fostul director al Ansamblului Doina Oltului, trimis în judecată pentru delapidare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina l-au trimis în judecată pe solistul de muzică populară Costinel Alecsandrescu, fostul director al Ansamblului Doina Oltului,o instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Olt, pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Procurorii au reținut în cazul lui Costinel Alecsandrescu în judecată pentru delapidare în formă continuată (48 de acte materiale), cinci infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi patru infracţiuni de fals intelectual. 

În același dosar a mai fost trimis în judecată şi Ilie Petre, pentru complicitate la infracţiunea de delapidare şi cinci infracţiuni de fals sub semnătură privată. 

Costinel Alecsandrescu este acuzat că în perioada 2011-2013 şi-a însuşit materiale de construcţii şi, ulterior, pentru a justifica lipsa acestora din gestiune, a întocmit contracte şi facturi false cu ajutorul lui Ilie Petre. 

Artistul mai este acuzat că a folosit de 28 de ori logistica instituţiei pe care a condus-o pentru spectacole în urma cărora a încasat contravaloarea în interes personal. 

"În fapt, s-a reţinut că inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor, în cursul anilor 2011-2013, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, şi-a însuşit materialele de construcţii înscrise în 14 facturi fiscale, în valoare totală de 123.193 lei, iar ulterior, pentru a justifica lipsa din gestiunea societăţii a materialelor respective, a întocmit în fals, împreună cu inculpatul Ilie Petre, înscrisurile sub semnătură privată. (…) S-a mai reţinut că în cursul anului 2012, inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor şi-a însuşit în interesul martorei M.D.C. materiale necesare construcţiei de mobilier în valoare de 4.897,70 lei, iar în cursul anului 2013 şi-a însuşit din gestiunea A.P.P.C.T. Doina Oltului (în patru rânduri), cantitatea de 800 de litri de motorină, în valoare de 4.800 de lei", transmit procurorii.

Cântărețul ar fi obţinut pentru firma pe care o administra peste 300.000 lei în urma spectacolelor susţinute cu logistica şi artiştii ansamblului. 

"Din actul de sesizare a instanţei a mai rezultat că, în cursul anilor 2013-2015, inculpatul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a folosit de 29 (douăzeci şi nouă) de ori logistica şi personalul Ansamblului Doina Oltului, susţinând un număr de 29 de spectacole, a căror contravaloare a încasat-o prin intermediul SC COSTI ART SHOW SRL Slatina, al cărei administrator era, obţinând în mod nejustificat suma de 305.700 lei şi prejudiciind în acest fel instituţia de cultură",mai arată anchetatorii.

Alecsandrescu a fost reţinut anul trecut, pe 5 noiembrie pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, iar pe 6 noiembrie instanţa a decis să fie cercetat sub control judiciar. Bunurile sale au fost puse sub sechestru "până la concurenţa sumei de 531.048 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracţiune". 

Cele mai citite

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă