10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFostul dictator tunisian Ben Ali, condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul dictator tunisian Ben Ali, condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul preşedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali, aflat în exil în Arabia Saudită din 2011, a fost condamnat în contumacie la 10 ani de închisoare pentru ‘abuz de putere’, relatează AFP, conform Agerpres

Fostul dictator a fost condamnat în multe dosare în ultimii cinci ani, inclusiv pentru corupţie. El a fost de asemenea condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor din timpul revoluţiei, în care 338 de persoane au fost ucise. 

Tribunalul din Tunis l-a condamnat joi la o nouă pedeapsă de 10 ani de închisoare într-un caz legat de o agenţie de publicitate, a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului, Kamel Barbouche, confirmând informaţiile din presă. 

El a fost găsit vinovat pentru că ‘s-a folosit poziţia sa pentru a beneficia de avantaje nejustificate, provocând prejudicii administraţiei’, potrivit aceleiaşi surse, care nu a oferit alte detalii. 

Ben Ali, primul preşedinte înlăturat de putere de Primăvara Arabă, a condus un regim profund marcat de corupţie şi nepotism. Fostul dictator trăieşte din ianuarie 2011 în exil în Arabia Saudită, împreună cu soţia sa.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă