17.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Fostul cancelar german Schroeder va fi preşedintele consiliului director al Rosneft

Cel mai mare grup petrolier de stat din Rusia, Rosneft, ar urma să anunţe vineri seară că fostul cancelar german Gerhard Schroeder va prelua postul de preşedintele consiliului de administraţie al Rosneft, informează DPA, citând mass media din Rusia.

Agenţia de presă rusă Itar Tass, citând o sursă guvernamentală, susţine că guvernul rus l-a nominalizat pe Gerhard Schroeder drept candidat pentru postul de preşedinte al consiliului director al Rosneft, poziţie care în prezent este ocupată de Andrey Belousov.

O reuniune extraordinară a acţionarilor Rosneft va avea loc în data de 29 septembrie la Sankt Petersburg.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia şi din lume, este supusă de trei ani sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Gerhard Schroeder, care a ocupat funcţia de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a declarat luna trecută că o eventuală includere a sa în consiliul director al Rosneft ar fi o chestiune privată.

Schroeder a mai deţinut poziţii de top în consorţiul care controlează gazoductul Nord Stream, care transportă gaze naturale din Rusia în Germania via Marea Baltică. Grupul rus Gazprom deţine majoritatea acţiunilor la consorţiul Nord Stream.

Ultima oră
Pe aceeași temă