19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFostii securisti isi fac platforma politica folosindu-se de PNTCD

Fostii securisti isi fac platforma politica folosindu-se de PNTCD

Domnule presedinte,

Va scriu cu multa amaraciune in suflet. Sunteti pe cale sa dati lovitura de gratie PNTCD-ului prin primirea dlui Ioan Talpes in randurile sale.
Mai intai ati admis schimbarea titulaturii partidului, pierzand astfel, de jure, afilierea la Internationala Crestin Democrata (obtinuta de domnul Coposu cu mari riscuri pe vremea lui Ceausescu Ð cel putin din respect pentru dansul nu trebuia sa faceti acel pas).
Iar acum puneti in discutie primirea dlui Ioan Talpes in partid. Va rog sa reflectati la ce consecinte injositoare expuneti acest ultim rest al PNTCD-ului:
Partidul isi va pierde membrii cinstiti (oportunisti are deja mult prea multi!) care nu vor accepta sa fie colegi cu dl Talpes.
Partidul va fi invadat, pe aceasta cale, de toti fostii lucratori ai fostelor servicii de informatii (toate vor fi avut si rolul de a face in subsidiar politie politica). Azi ei se simt datori de a-si crea si o platforma politica credibila – via PNTCD, nu numai una economica. Cu alte cuvinte, vor sa aiba o voce si in Parlament, intoxicandu-l, in timp ce societatea doreste mai mult ca oricand un Parlament curat.
Ni s-a mai spus – sper sa fie numai un zvon – ca dl Talpes nu ar dori decat sa ajute partidul, fie si numai financiar… Cu ce fel de bani? In ce scop? In favoarea cui? Nu cumva vrea sa spele acesti bani? Sau sa cumpere partidul pentru a-si spala securistii dezonorati? Si dl Magureanu avusese astfel de tentatii.
Cum de nu va puneti aceste intrebari, domnule Ciuhandu? Indoielnica si cinica schimbare de vocatie a dlui Talpes, din fost consilier comunist specializat in probleme SIE, in democrat si in crestin, ar trebui sa va dea de gandit. Nu neg, exista convertiri, revelatii, iluminari…, dar cei convertiti isi recunosc mai intai public erorile anterioare, facand apoi dovada sinceritatii regretului lor printr-o indelunga asceza – politica, in cazul de fata.
Nu am nimic impotriva dlui Talpes ca om. Este si dansul – ca mine, ca noi toti – o creatura lasata de Dumnezeu pe acest pamant. Dar nu-l pot accepta ca om politic. Tocmai acum, cand societatea romaneasca se zbate sa-si asaneze institutiile, clasa politica, Parlamentul, pareti a fi uitat, chiar dumneavoastra, domnule Ciuhandu, de punctul 8 de la Timisoara!
Inchei, avertizandu-va ca, daca veti onora colaborarea politica propusa de dl Talpes, ma voi vedea obligata sa ma retrag din PNTCD, gasind ca ar fi incompatibila calitatea mea de colega cu noul membru al partidului si membra totodata a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Mai nutresc totusi speranta ca Biroul National de Conducere va opta pentru demnitate.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă