18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFosta şefă de la Restituirea Proprietăţilor nu poate justifica 150.000 de euro

Fosta şefă de la Restituirea Proprietăţilor nu poate justifica 150.000 de euro

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au constatat că fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean, nu poate justifica 627,105 lei (peste 152.000 de euro). Această sumă reprezintă diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate de Dumitrean în perioada când a condus ANRP (august 2009-noiembrie 2011).

În urma constatării diferenţei dintre venituri şi avere, ANI a decis sesizarea Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Dumitrean a demisionat de la conducerea Autorităţii pe 5 noiembrie 2011, în urma unui scandal de corupţie în care a fost implicat vicepreşedintele ANRP, Remus Baciu. Acesta Remus Baciu a fost arestat pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.

Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată Remus Baciu, fosta Dumitrean apare la rubrica “Făptuitori”. Nu a fost trimisă în judecată, dar procurorii au deschis o nouă anchetă care îi priveşte pe mai mulţi funcţionari din autoritate, relata presa centrală la surt timp după demisia şefei ANRP.

În urma neregululilor descoperite la ANRP după schimbarea conducerii, Guvernul a decis să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate, iar premierul Răzvan Ungureanu a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate cu ocazia auditului care a avut loc la instituţie.

Fostă “Miss Bistriţa”, Dumitrean era considerată printre protejaţii secretarului executiv al PDL Ioan Oltean.

Pe de altă parte, în urma unui alt dosar de evaluare, ANI a constatat că, în perioada aprilie 2009 – octombrie 2011, Dumitrean s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece a exercitat, simultan, funcţiile de director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Director General Adjunct în cadrul Institutului Naţional de Administraţie (30.04.2009 – 08.10.2009) şi Preşedinte al ANRP (august 2009-noiembrie 2011). Mai mult, în tot acest timp, Dumitrean era şi comerciant, persoană fizică, potrivit ANI.

Conform ultimei declaraţii de avere din 2011, Dumitrean deţine un teren intravilan şi trei terenuri agricole în Ilfov, o garsonieră şi un apartament în Bucureşti şi un autoturism BMW. Nu are nici un ban în cont, în schimb a împrumutat 10.000 de euro în 2009.

Descarca aici declaraţia de avere a Crinuţei Dumitrean.

Monica Bonea
Monica Boneahttp://monica-bonea
Monica Bonea, editor Rl online
Cele mai citite

Estonia acuză Rusia de un “atac hibrid”. O companie aeriană îşi suspendă timp de o lună zborurile

Finnair, compania aeriană finlandeză, a declarat că va suspenda temporar, timp de o lună, zborurile către orașul eston Tartu din cauza interferențelor semnalului GPS....

Primar din Buzău cercetat penal

Ziarul Puterea vă prezintă în exclusivitate informații despre cazul grav de corupție din județul Buzău. Primarul din Balta Albă este cercetat împreună cu...

Clotilde Armand cere verificări la departamentul de Urbanism al primăriei sector 1 cu privire la cele două incendii izbucnite luni

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni seara, că a cerut verificări la departamentul de Urbanism al primăriei cu privire la cele două...
Ultima oră
Pe aceeași temă