20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFosta sefa a Finantelor din Timisoara, condamnata pentru luare de mita

Fosta sefa a Finantelor din Timisoara, condamnata pentru luare de mita

Fosta directoare a Administratiei Financiare Timisoara, Klara Ilona Piroska, a fost condamnata la patru ani de inchisoare, pentru luare de mita si complicitate la delapidare, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au solutionat recursurile declarate in aceasta cauza de coruptie. In acelasi dosar au mai fost cercetati penal si condamnati un cunoscut om de afaceri local si directorul economic al firmei.
Este vorba despre Petru Willkovits, administrator si director general la SC “Perfect Renaissance” SRL Timisoara, care a primit trei ani de inchisoare pentru dare de mita si alte infractiuni economice, precum si economista Violeta Chiorean, care a “scapat” cu doi ani de detentie pentru complicitate la dare de mita si la delapidare si fals. Sentinta este definitiva.
Cazul a fost instrumentat de procurorii DNA, potrivit carora, in perioada 2002-2004, fosta directoare de la Administratia Financiara a primit o serie de cadouri costisitoare de la patronul “Perfect Renaissance”, in schimbul carora omul de afaceri a fost favorizat in cadrul unor licitatii organizate de Finantele locale. Mai exact, firma in discutie (un cunoscut producator de votca) i-a mobilat Klarei Piroska luxoasa vila cu 12 incaperi (construita intr-un cartier rezidential timisorean tot din “sponsorizari”), contravaloarea pieselor de mobilier fiind estimata de anchetatori la circa o jumatate de miliard de lei.
Procurorii Anticoruptie au descoperit ca factura a fost platita, la cererea directoarei, din fondurile SC “Perfect Renaissance”, administrata de Willkovits, care, in schimb, a fost favorizat in cadrul unor licitatii si a unor activitati de executare silita a bunurilor apartinand firmelor cu debite restante la bugetul de stat. Pentru a se acoperi cu acte, patronul a dispus subalternilor sai sa emita in fals o factura fiscala prin care se atesta vanzarea de mobilier catre un cetatean strain, desi aceste bunuri figurau la cheltuieli materiale consumabile.
Dupa ce a fost condamnata de Tribunalul Timis, fosta directoare de la Finante a cerut stramutarea dosarului sau, astfel incat acesta a ajuns la Curtea de Apel Pitesti, iar apoi, in recurs, la instanta suprema. Klara Piroska mai este inculpata intr-un dosar, intocmit tot de DNA, impreuna cu o femeie de afaceri locala, a carei firma de constructii i-ar fi ridicat sefei de la Finante somptuoasa vila utilata de Willkovits, precum si cu o colega din cadrul DGFP, inspector la Serviciul Audit.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă