12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFost director CNADNR, reclamat de ANI la DNA, pentru corupţie

Fost director CNADNR, reclamat de ANI la DNA, pentru corupţie

Un fost director din cadrul CNADNR s-a aflat în conflict de interese, după ce a semnat, din partea CNADNR, un contract cu o firmă care îi aparţinea fratelui său, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Totodată, ANI a sesizat DNA pentru posibile infracţiuni de corupţie.

Theodor Răzvan Emil Teodorescu , fost director al Direcţiei Achiziţii Financiare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A (C.N.A.D.N.R), a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect „Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare", încheiat între C.N.A.D.N.R. S.A. şi Asocierea S.C. ADUNA SERVIMOB S.R.L. & TEO TRANS CONSULTING S.R.L, în condiţiile în care fratele acestuia deţinea funcţia de administrator / asociat al  TEO TRANS CONSULTING. 

Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate în urma acestui acord sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia. aproximativ 27 de milioane de lei, la care se adaugă şi TVA. 

Astfel, Teodorescu, a încălcat codul 301 din Codul penal al României în care se stipulează că o persoană care deţine o funcţie publică nu poate obţine beneficii din acea funcţie pentru sine, sau pentru rude.

De asemenea, întrucât acesta a folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției, au rezultat și indicii privind săvârșirea infracțiunii de corupție.

Theodor Răzvan Emil Teodorescu nu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare deschis de ANI. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă