19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFormula 1: Hamilton, câștigător în Rusia! Echipa Mercedes, campioană mondială la constructori

Formula 1: Hamilton, câștigător în Rusia! Echipa Mercedes, campioană mondială la constructori

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei și i-a asigurat astfel echipei sale, Mercedes, titlul de campion la constructori. Hamilton a beneficiat de abandonul timpuriu al coechipierului său, Nico Rosberg, care pornise din pole position.

Mercedes a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul la constructori, cu toate că mai sunt patru etape rămase până la finalul sezonului. Mercedes a profitat de depunctarea lui Raikkonen (Ferrari) și astfel, cumulat cu victoria lui Hamilton, a cucerit mult râvnitul trofeu.

Citește și Formula 1: Rosberg a abandonat în Marele Premiu al Rusiei

TOP 5, MP Rusia: Lewis Hamilton 1h37:11.024; Sebastian Vettel +5.953 secunde; Sergio Perez +28.918; Felipe Massa +38.831; Danil Kviat +47.566. Perez s-a aflat în premieră pe podium.

Clasamentul piloților (primii 5): Lewis Hamilton 302 puncte; Sebastian Vettel 236; Nico Rosberg 229; Kimi Raikkonen 123; Valtteri Bottas 111.

Hamilton are toate șansele să obțină, la fel ca și echipa sa, al doilea titlu de campion consecutiv.

Clasamentul general al constructorilor: Mercedes 531 de puncte; Ferrari 359; Williams 220; Red Bull 149; Force India 92; Lotus 66; Toro Rosso 45; Sauber 34; McLaren-Honda 19; Manor 0.

Următoarea etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al SUA, va avea loc la 25 octombrie, pe circuitul de la Austin (Texas).

 

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă