10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFondurile pentru sinistrati ii incaiera pe politicieni

Fondurile pentru sinistrati ii incaiera pe politicieni

» Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, si subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, au declarat ieri ca in localitatile judetului afectate de inundatii situatia privind alocarea fondurilor de reconstructie este "confuza" si ca riscul ca unii primari sa incalce legea este foarte mare.

» Flutur crede ca fondurile guvernamentale pot fi folosite in scop electoral de parlamentarii PNL.

Flutur si Onofrei au declarat ca primarii trebuie sa fie foarte atenti la respectarea prevederilor legale privind cheltuirea fondurilor alocate de Guvern, presedintele Consiliului Judetean subliniind chiar ca parlamentari PNL de Suceava incearca sa valorifice electoral sprijinul acordat de Guvern pentru refacerea infrastructurii. Potrivit lui Flutur, primarii nu mai stiu carei autoritati sa se adreseze. El si-a exprimat ingrijorarea ca exista riscul ca lucrarile de reconstructie sa fie amanate din aceasta cauza, sustinand ca intreaga situatie a fost determinata de parlamentari liberali suceveni care au incercat sa se foloseasca in scop electoral de aceasta actiune a Guvernului.

Presedintele CJ Suceava a explicat ca, potrivit Hotararii de Guvern, fondurile pentru refacerea infrastructurii vor fi dirijate pentru refacerea unor obiective afectate in baza deciziei CJ Suceava, cu avizul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.
El a aratat ca, in acest sens, a solicitat prefectului de Suceava, Alexandru Baisanu, sa convoace Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta la sfarsitul acestei saptamani pentru a stabili prioriatile de reconstructie din judet, urmand ca, luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, CJ Suceava sa aprobe modul de alocare a banilor.
"Daca va fi cazul vom imparti banii de fata cu DNA", a sustinut Flutur. Flutur a mentionat ca pentru refacerea infrastructurii judetene propune alocarea unei sume de 18 milioane de lei, si tot aceeasi suma pentru refacerea infrastructurii comunale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă