18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFonduri europene pentru zona industriala a Aradului

Fonduri europene pentru zona industriala a Aradului

Linia de tramvai din municipiul Arad a fost prelungita cu aproape patru kilometri, pe bani europeni, si respecta standardele europene. Prin accesarea unui proiect PHARE, orasul a beneficiat de o finantare nerambursabila de 2,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene.
Din aceasta suma, 50 la suta au revenit construirii unei linii de tramvai, lunga de 3,5 kilometri care sa lege municipiul de zona industriala a orasului.
Executantul lucrarii a fost “JV Strabag AG-Comera” SA Arad, beneficiar fiind Consiliul Local. Linia de tramvai, in lungime de 3,5 kilometri, a fost construita la standarde europene, avand sase statii.
Tot pe banii europeni s-au realizat o parcare cu o suprafata de 9.210 metri patrati, drumuri de acces de aproape 1 kilometru, extinderea retelei de apa potabila pe 1,5 kilometri, construirea unei retele de canalizare pluviala de aproape 1,5 kilometri, a unui rezervor de apa de incendiu de 500 metri cubi, extinderea retelei de gaze de presiune medie pe o lungime de 600 metri si alimentarea cu curent continuu de 825 V si 1200 A.
Toate utilitatile sunt in functiune, ultima utilitate, tramvaiul, fiind receptionata.
Proiectul “Utilitati in Zona Industriala N-V Arad” s-a derulat pe o perioada de peste doi ani, primele lucrari incepand in 22 aprilie 2003. Zona Industriala N-V Arad are o suprafata de 150 de hectare si este ocupata, in proportie de 66%, de investitii directe.
“Proiectul a creat utilitati necesare desfasurarii activitatii firmelor ce investesc in zona si infrastructura de transport adecvata. El va genera venituri suplimentare la bugetul local, cresterea nivelului de dezvoltare a regiunii, precum si noi locuri de munca”, a declarat viceprimarul orasului, Tiberiu Dekany, presedintele proiectului.

Cele mai citite

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...
Ultima oră
Pe aceeași temă