30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFondatorul WikiLeaks rămâne sub protecţia Ecuadorului

Fondatorul WikiLeaks rămâne sub protecţia Ecuadorului

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va beneficia în continuare de azil politic în ambasada statului Ecuador din Londra, a anunţat ministrul de Afaceri Externe al statului sud-american citat de BBC.

„Guvernul Republicii Ecuador va continua să-i asigure (lui Julian Assange – n.r.) protecţia pe care i-a promis-o, sub formă de azil politic, pentru a-i proteja viaţa, integritatea personală şi libertatea de opinie”, a declarat Ricardo Patino, ministrul de Afaceri Externe al Ecuadorului.

Oficialul a adăugat că motivele pentru care Ecuadorul i-a garantat azil politic fondatorului WikiLeaks sunt încă relevante.

Guvernul britanic a anunţat iniţial că este de acord cu extrădarea în Suedia a lui Julian Assange, dar în urma discuţiilor cu autorităţile din Ecuador, a revenit asupra deciziei.

În decembrie 2010, Julian Assange a fost arestat de poliţia britanică în baza unui mandat al autorităţilor suedeze. Fondatorul WikiLeaks a fost acuzat de viol şi urma să fie extrădat în Suedia pentru a fi judecat, dar în iunie 2012, ambasada Ecuadorului din Londra i-a oferit azil politic.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...

VIDEO. EURO 2024. Olanda trece la limită de Polonia

Selecționata Olandei a obținut o victorie importantă în primul meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, învingând naționala Poloniei...
Ultima oră
Pe aceeași temă