11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFoloseşte-ţi timpul liber într-un mod inteligent

Foloseşte-ţi timpul liber într-un mod inteligent

După o săptămână încărcată, aşteptăm cu nerăbdare sfârşitul de săptămâna pentru a scăpa de stresul cotidian. Avem la dispoziţie puţin mai mult timp liber pe care îl putem folosi într-un scop productiv dar şi relaxant în acelaşi timp.

Fă mişcare!

Probabil nu eşti în forma fizică cea mai potrivită după o săptămână de seriviciu, dar secretul constă în mişcare. O plimbare scurtă de 30 de minute prin parc sau puţină gimnastică (de preferat în aer liber), te poate ajută să te relaxezi, să îţi goleşti mintea după o săptămână stresantă. Se ştie că în urma activităţilor fizice creierul elimina serotonina, hormonii responsabili de fericire. Aşa că nu mai sta pe gânduri, pune-te in miscare!

Citeşte

Ce este mai plăcut decât să te întinzi şi să pătrunzi în lumea interesantă a unei cărţi? Cititul nu numai că ne relaxează dar o lectură de calitate ne poate îmbogăţi cunoştinţele, vocabularul şi ne stimulează creativitatea. Spor la citit!

Întâlneşte-te cu prietenii

Nu îţi neglija prietenii în detrimentul îndatoririlor casnice pe care le-ai plănuit pentru sfârşitul de săptămână. Este foarte important să socializăm, mai ales că au trecut 5 zile de serviciu. Este plăcut să stai la un pahar de vin cu prietenii şi să faceţi sinteza săptămânii.

Dă-ţi întâlnire cu tine

Da! Alocă-ţi două ore în care să fii doar tu cu tine însăţi. Poţi face orice activitate care îţi face plăcere. Transformă-ţi baia într-un spa şi răsfaţă-te! Ai grijă de corpul tău şi de starea ta spirit.

Învaţă ceva nou

Ai vrea să înveţi franceză? Să încerci o reţetă nouă? Să te documentezi despre încălzirea globală? Alocă-ţi câte o oră în weekend pentru activităţile pe care doreşti să le faci dar nu ai niciodată timp în cursul săptămânii. Fă-ţi o listă şi apucă-te de treabă!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă