20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFloyd Mayweather, final de carieră în stil mare. Ce a declarat cel...

Floyd Mayweather, final de carieră în stil mare. Ce a declarat cel care l-a egalat pe Rocky Marciano

Lumea boxului mondial a mai încheiat o altă etapă a sa. Floyd Mayweather este, începând de duminică, un fost mare pugilist, al cărui nume poate fi pus alături de cel al lui Rocky Marciano.

Americanul, în vârstă de 38 de ani, și-a pus mănușile de box în cui, după ce a câștigat și meciul său de retragere. El s-a impus, în ultima partidă din carieră, în fața lui Andre Berto, la puncte, prin decizie unanimă a arbitrilor. Mayweather a dat 232 lovituri, în timp ce adversarul său, doar 83, ceea ce reprezintă foarte bine raportul de forțe de la aproape fiecare meci al multriplului campion. 

„Părăsesc acest sport cu toate realizările pe care mi le-am propus. Pur și simplu nu mai am altceva de arătat. Boxul este însă un sport al recordurilor, iar eu sper că într-o bună zi va apărea un nou Floyd Mayweather, unul care să-mi doboare recordurile. Trebuie să știi când să renunți, eu mai am puțin și fac 40 de ani, mi-a ajuns” – Floyd Mayweater. 

Citește și Mayweather, pe urmele lui Rocky. Ce îi lipsește campionului WBC, WBA, WBO

Mayweather este singurul pugilist din istorie care a egalat recordul celebrului Rocky Marciano, de 49 victorii – 0 înfrângeri în întreaga carieră. Americanul a încheiat 26 dintre victoriile sale prin K.O. 

Meciul său de debut a avut loc în 1996, când l-a învins pe Roberto Apodaca. De atunci, Mayweather a luptat vreme de aproape 20 de ani în boxul profesionist și nu a pierdut nici măcar un meci.

Penultima confruntare din cariera lui Mayweather, cea în care a boxat contra marelui său rival Manny Pacquiao, a fost considerată meciul secolului. Floyd s-a impus prin decizia arbitrilor, după ce i-a fost net superior filipinezului.

Mayweather are nu mai puțin de 12 centuri mondiale, câștigate la patru categorii de greutate diferite, cuprinse între 57 – 69 kg. Rocky Marciano era considerat cel mai bun boxer din istorie, însă cel mai probabil va împărți această poziție cu Mayweather.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă