12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024

Flash

Auto: Marinescu castiga la Val de Vienne

Pilotul roman Mihai Marinescu se dovedeste a fi cea mai mare surpriza a sezonului in campionatele internationale Formula Renault 1,6, atat in Italia, cat si in Belgia. Ultima sa performanta a fost obtinuta duminica, pe circuitul de la Val de Vienne de langa Poitiers, in penultima etapa a Campionatului belgian al Formulei Renault. Pe podiumul de premiere, lui Mihai Marinescu i-a fost inmanat trofeul castigatorului si trofeul pentru “cel mai bun strain”, iar echipei romanesti District Racing – trofeul invingatorilor pe echipe! Cu punctele acumulate la Val de Vienne Mihai urca din nou in clasamentul general, de pe locul 6 pe locul 4, apropiindu-se la 13 puncte de locul 3. Imnul Romaniei a rasunat din nou in Europa automobilistica, multumita acestui pusti de 16 ani, Mihai Marinescu, pentru care urmeaza, saptamana viitoare, finala campionatului italian, la Varano, langa Parma.


Drama in WRC

Britanicul Michael Park, in varsta de 39 de ani, copilotul estonianului Markko Martin, a murit in urma unui accident survenit in a 15-a proba speciala a Raliului Marii Britanii, a 12-a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), au anuntat organizatorii, duminica, la Cardiff, informeaza AFP. Martin a iesit de pe traseu la Margam, iar daca estonianul nu a fost afectat, echipele de interventie au stiut ca starea lui Park era grava, speciala fiind oprita imediat. Organizatorii Raliului Marii Britanii au dat publicitatii un comunicat pentru a anuntat ca ultimele doua probe speciale (ES16 si ES17) nu vor mai avea loc. Francezul Sebastien Loeb (Citro‘n Xsara WRC) este considerat castigatorul etapei, urmat de norvegianul Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) si finlandezul Marcus Gronholm (Peugeot 307 WRC). Loeb, insa, a refuzat victoria care i-ar fi adus si titlul mondial, decizia urmand a fi luata de oficialii Federatiei Internationale.


Anglia si Germania inaugureaza stadionul Wembley

Reprezentativa de fotbal a Angliei va intalni selectionata Germaniei intr-un meci programat in august 2006, cu ocazia inaugurarii noului stadion Wembley de la Londra, informeaza AFP. Noul stadion Wembley, cu o capacitate de 90.000 de locuri, va gazdui finala Cupei Angliei in mai 2006, dar inaugurarea internationala va avea loc dupa Cupa Mondiala din 2006, programata in perioada 9 iunie-9 iulie. Istoria miticului stadion Wembley este legata de confruntarile dintre Anglia si Germania: aici, nationala Angliei a castigat finala Cupei Mondiale din 1966, dupa un meci intrat in legenda, castigat cu scorul de 4-2, dupa prelungiri, in fata Germaniei. Tot pe Wembley, Germania a intalnit Anglia, pe 7 octombrie 2000, in ultimul meci international disputat pe fosta arena Wembley.


Printul William, presedinte-delegat

Printul William a fost numit presedinte-delegat al Federatiei Engleze de Fotbal (FA) si va incepe sa-si exercite functia in mai 2006, inlocuindu-l astfel pe unchiul sau Andrew, duce de York, informeaza AFP. Printul William, 23 de ani, al doilea in ordinea succesiunii la tron, dupa tatal sau, Charles, va asista in calitate de presedinte al FA la meciurile reprezentativei Angliei, in cazul in care aceasta se va califica la Cupa Mondiala din 2006, din Germania.


Borussia Dortmund scoate bani din piatra seaca

Clubul Borussia Dortmund, care se confrunta cu probleme financiare, va vinde drepturile privind numele arenei Westfalenstadion pentru a-si achita o parte din datorii – a declarat un responsabil al gruparii germane, intr-un interviu acordat cotidianului “Westfalische Rundschau”, informeaza AFP. “Suntem pe punctul de a negocia cu patru mari companii”, a afirmat directorul financiar al clubului din Dortmund, Hans-Joachim Watzke. Incepand cu sezonul 2006/2007, Westfalenstadion va purta numele unei companii care va fi dispusa – potrivit estimarilor – sa ofere cinci milioane de euro pe an pentru o astfel de asociere. Borussia Dortmund, singurul club din Bundesliga cotat la bursa, are datorii care se ridica la suma de 134,7 milioane de euro.


Daniele Arrigoni a demisionat de la Cagliari

Tehnicianul Daniele Arrigoni a demisionat din functia de antrenor principal al echipei Cagliari ca urmare a rezultatului de egalitate, scor 1-1, inregistrat in meciul cu Lazio Roma, iar conducerea tehnica a formatiei italiene va fi preluata de Davide Ballardini, informeaza AFP. Arrigoni a antrenat in sezonul trecut echipa AC Torino, dar clubul torinez a renuntat la serviciile sale dupa ce a ramas in a doua liga italiana din cauza dificultatilor financiare. Dupa doua etape, Cagliari ocupa locul 14, cu un singur punct.


Politica si sport in SUA

Reprezentantii celor patru foruri ale principalelor sporturi din Statele Unite se vor intalni pe 28 septembrie, la Washington, cu membri ai Parlamentului american, in scopul redactarii unor legi care vor stabili regulile-standard privind controlul antidoping. Ted Stevens si Daniel Inouye, presedinte, respectiv vicepresedinte al Comisiei de Comert din Senatul american, au anuntat ca parlamentarii vor primi reprezentanti ai baschetului (NBA – David Stern), baseball-ului (MLB – Bud Selig), hocheiului (NHL – Gary Bettman) si fotbalului american (NFL – Paul Tagliabue). Audierea reprezentantilor celor patru foruri vine dupa mai multe discutii cu acesti oficiali din sport, care au avut loc in perioada martie-mai, in Camera Reprezentantilor.


Russell Crowe vrea sa cumpere un club de rugby

Actorul australian Russell Crowe vrea sa cumpere, impreuna cu un prieten, clubul de rugby South Sydney, pentru care a facut deja o oferta de mai multe milioane de dolari – a anuntat cotidianul “The Age”. “Ei (n.r. – Crowe si Peter Holmes, un om de afaceri) vor sa faca acest lucru impreuna, astfel ca negociem cu amandoi. Suntem foarte emotionati si onorati ca Peter si Russell ne-au facut propunerea de a achizitiona clubul”, a declarat presedintele gruparii South Sydney, Nick Pappas. El a precizat ca, in cazul in care oferta lui Crowe si Holmes ar fi acceptata, va trebui ca tranzactia sa fie aprobata si de membrii clubului. “Aceasta este doar una din optiunile pe care le avem. Negocierile sunt abia la inceput, insa nimic nu se va intampla fara acceptul membrilor clubului”, a explicat Nick Pappas.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă