6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialFiul lui Bernard Madoff s-a sinucis

Fiul lui Bernard Madoff s-a sinucis

Fiul lui Bernard Madoff a fost găsit spânzurat, sâmbătă dimineaţa, în apartamentul său din New York, fiind vorba, cel mai probabil, despre o sinucidere, potrivit unei surse oficiale citate de CNN, informează Mediafax.

Moartea lui Mark Madoff vine la doi ani de la arestarea tatălui, condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de peste 50 de miliarde de dolari, considerată cea mai mare din istorie.

Trupul neînsufletit al fiului lui Bernard Madoff a fost descoperit sâmbătă dimineaţa de un membru al familiei.

Mark şi cu fratele său Andrew fuseseră anchetaţi de poliţie în cazul tatălui lor, dar nu au fost acuzaţi.

În octombrie 2009, un prieten apropiat al evazionistului Madoff a fost găsit mort pe fundul piscinei, în locuinţa sa din Florida. Moartea lui Jeffry Picower i-a şocat, la acea vreme, pe membrii înstăriţi ai mediului economic din New York. Ancheta poliţiei a stabilit că Jeffry Picower s-a înecat, în conditiile în care suferea de maladia Parkinson.

Fostul şef al Nasdaq, Bernard Madoff, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat, în iunie 2009.

Madoff a recunoscut că nu a investit niciun ban din cele 13 miliarde de dolari care i-au fost încredinţate pentru administrare, timp de trei decenii, de bănci, organizaţii de caritate sau persoane fizice. Unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa bursieră americană din ultimele decenii, Madoff a fost fondatorul firmei Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Madoff a mai înfiinţat un fond de investiţii, bazat pe aşa-numita “schema Ponzi”, o operaţiune ilegală în managementul fondurilor de investiţii, similară cu jocurile piramidale. Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fără nicio bază reală. “Schema Ponzi” poartă numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a rămas în istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.

În primul său interviu acordat în arest, Bernard Madoff a declarat că nu i-a venit să creadă că autorităţile americane nu au reuşit să descopere mai repede imensa fraudă pe care o pusese la cale şi că a reuşit să scape atâţia ani fără să fie arestat.

Cele mai citite

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Maroc: Un internaut a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui

O curte de apel din Maroc l-a condamnat luni pe un internaut la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui, după ce acesta...

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...
Ultima oră
Pe aceeași temă