17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFiul lui Benazir Bhutto, noul presedinte al Partidului Poporului Pakistanez

Fiul lui Benazir Bhutto, noul presedinte al Partidului Poporului Pakistanez

Bilawal Zardari, fiul in varsta de 19 ani al lui Benazir Bhutto, asasinata pe 27 decembrie, este noul presedinte al Partidului Poporului Pakistanez (PPP), pe care il va conduce alaturi de tatal sau, Asif Ali Zardari, informeaza Reuters.

"S-a decis ca Bilawal sa fie presedinte, iar dl. (Asif Ali) Zardari va fi co-presedinte", a spus unul dintre oficialii PPP, la finalul reuniunii acestei formatiuni politice la Naudero, in locuinta lui Benazir Bhutto.

PPP va participa la alegerile legislative si regionale prevazute pentru 8 ianuarie, a anuntat duminica un responsabil al acestei miscari, informeaza AFP preluata de Rompres.

"Da", a raspuns in mod laconic un membru al Comitetului executiv al PPP, intrebat de AFP daca miscarea pe care o reprezinta intentioneaza sa participe la alegeri.

In acelasi timp, Comisia Electorala Centrala si partidul care il sprijina pe presedintele Pervez Musharraf au lasat sa se inteleaga ca acest scrutin va fi, probabil, amanat pentru o perioada care ar putea ajunge la trei luni, din cauza mortii dnei Bhutto, precum si a violentelor si revoltelor care dureaza de atunci in toata tara.

Potrivit AFP, sotul dnei Benazir Bhutto a declarat ca a refuzat autopsierea sotiei sale de catre reprezentanti ai guvernului, solicitand o ancheta a Organizatiei Natiunilor Unite pe marginea acestui 'asasinat', la aceasta solicitare raliindu-se si partidul condus de dna Bhutto.

"Am decis sa nu permit autopsierea sotiei mele. Am trait destul timp in aceasta tara ca sa stiu cum sunt facute acestea", a declarat sotul dnei Bhutto.

La randul sau, fiul lui Benazir Bhutto, Bilawal, numit duminica in fruntea partidului pe care l-a condus mama sa, a jurat ca va razbuna moartea mamei sale luptand pentru democratie.

"Mama mea a spus intotdeauna ca democratia este cea mai buna razbunare", a declarat tanarul in varsta de 19 ani, in timpul unei conferinte de presa sustinute la Naudero, proprietatea familiei Bhutto din sudul Pakistanului.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă