16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFirmele de deszăpezire din Capitală, amendate din nou

Firmele de deszăpezire din Capitală, amendate din nou

Firmele care se ocupă cu deszăpezirea străzilor din Bucureşti au primit, miercuri, noi amenzi, în valoare de 5.000 de lei, pe motiv că nu au curăţat zăpada din Sectoarele 2 – 6, informează Mediafax.

Primăria Capitalei a aplicat sancţiunile pentru a doua zi consecutiv, nemulţumirile inspectorilor primăriei vizând Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, în timp ce în Sectorul 1 drumurile au fost curăţate corespunzător.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în Sectoarele 1 şi 5, Supercom – în Sectorul 2, Rosal – în Sectorul 3, Rebu – în Sectorul 4 şi Urban în Sectorul 6.

Citeşte şi: Peste 100 de şoferi şi administratori de drumuri, amendaţi în ultimele 24 de ore

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut operatorilor de salubrizare să deszăpezească prioritar zonele de acces către spitale şi staţii de ambulanţă, precum şi traseele pe care circulă troleibuze şi autobuze. Totodată, el a avertizat că acţiunile de control vor continua şi în zilele următoare, atât la persoane fizice, cât şi la firme.

Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2010, proprietarii de clădiri sau spații comerciale au obligația să înlăture zăpada de pe trotuare, gheața și țurțurii formați în perimetrul clădirilor pe care le dețin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice și de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Primăria Capitalei a pus la dispoziția bucureştenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zăpadă sau ger, dar și a prezenței în stradă sau scări de bloc a persoanelor fără adăpost, pentru a fi duse la centrele sociale.

Cele mai citite

Festivalul Filmului Românesc în Israel, ediția 2024

În urma succesului de care s-au bucurat proiecțiile de film românesc în Israel și la cererea publicului larg, Institutul Cultural Român de la Tel...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...
Ultima oră
Pe aceeași temă