33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialFinul lui Boc, avansat de Tariceanu

Finul lui Boc, avansat de Tariceanu

Prefectul Alin Tise se numara printre cei avansati la functia de inspector guvernamental
Informatia a fost confirmata pentru Romania libera, ieri, de secretarul de stat Liviu Radu
 Surse liberale spun ca viitorul prefect va fi actualul subprefect Calin Platon

Alin Tise a fost avansat in functia de inspector guvernamental la sedinta de Guvern de ieri. Potrivit unor surse guvernamentale, Tise se numara printre mai multi prefecti, care au fost avansati, pentru a forma o structura superioara de control si supervizare care isi desfasoara activitatea la Bucuresti.
Tise a refuzat, ieri, sa comenteze in vreun fel informatia, pe motiv ca nu a fost informat oficial despre promovare. Nici colegii sai de la Prefectura nu au dorit sa faca declaratii in acest context, iar sefa de cabinet a Prefectului, Ligia Caineanu, s-a declarat uimita.
Surse din conducerea PNL Cluj au afirmat, ieri, ca in locul lui Tise va fi numit prefect Calin Platon. Marius Nicoara, liderul PNL Cluj, nu a confirmat numele lui Platon si a  sublinat ca succesorul lui Tise va fi numit de Guvern.

Concediat prin avansare, cam asa este de-acum fostul prefect al Clujului, Alin Tise. Potrivit unor surse guvernamentale, confirmate ieri seara de catre Liviu Radu, secretar de stat pentru Reforma in Administratia Publica, Tise a fost inclus in corpul inspectilor guvernamentali, alaturi de mai multi prefecti din tara. "Este adevarat ceea ce spuneti despre promovarea domnului Tise. Din cate retin eu, au fost cam 12 prefecti avansati, dar s-ar putea sa gresesc", a explicat Liviu Radu. Potrivit unor surse din Guvern, inspectorii guvernamentali sunt superiori prefectilor si vor functiona asemenea unui corp de control si supervizare.
Contactat de Romania libera, prefectul Alin Tise nu a comentat informatia. El a explicat ca a aflat de promovare de la alti ziaristi si ca nu doreste sa faca vreo declaratie pana nu este anuntat oficial. "Nu stiu nimic, nu ma pot pronunta pana nu aflu ceva oficial, va dati seama", a replicat prefectul. El a mai subliniat ca nu poate spune nici macar daca ar alege sa  mearga la Bucuresti pentru a ocupa functia in care a fost avansat.
Nici subprefectul Calin Platon, fost membru PNL, nu a putut oferi mai multe informatii. El a precizat, de asemenea, ca nu a fost confirmata avansarea lui Tise si ca nu stie mai multe amanunte.
Surse din conducerea PNL Cluj au afirmat, ieri, ca in locul lui Tise va fi numit prefect Calin Platon. Marius Nicoara, liderul PNL Cluj, nu a confirmat numele lui Platon, insa a subliniat ca este alegerea Guvernului.
In momentul de fata, singurii doi inalti functionari publici activi au ramas Cynthia Curt, fosta asistenta a lui Emil Boc de la Facultatea de stiinte Politice si Administrative, si fostul liberal Calin Platon. Alin Tise a fost si el membru PD si este finul liderului PD, Emil Boc.
De cand a fost numit, Tise a imbunatatit calitatea unor servicii publice cum sunt eliberarea pasapoartelor si a carnetelor de conducere. El a oferit in premiera posibilitatea de primire a acestora mai rapid prin achitarea unei taxe de urgenta.

AVANSARE
Culisele unei avansari nedorite

In Prefectura, functionarii au avut ieri o zi cat se poate de normala. Nimeni nu a putut confirma, dar nici infirma informatia potrivit careia Tise ar urma sa devina inspector guvernamental. Cu toate acestea, mai multi functionari ai Prefecturii, dar si ai Consiliului Judetean, au declarat pentru Romania libera, sub protectia anonimatului, ca din Prefectura, au fost scoase mai multe dosare cu acte. Subprefectul Calin Platon a infirmat aceste informatii.

Cele mai citite

Unghiile false: Mituri și realități

În lumea frumuseții, unghiile false au devenit o alegere populară pentru multe femei care doresc să aibă mâini impecabile și elegante. Cu toate acestea,...

Primar din Buzău, cercetat pentru o lucrare plătită și nefinalizată

Primarul comunei Bălăceanu se află sub cercetare, după ce s-a descoperit o lucrare publică nefinalizată, dar recepționată și plătită din fondurile publice. Investigația...

Se încearcă manipularea electoratului prin sondaje? Nicușor Dan ori câștigă detașat ori e în luptă strânsă cu Gabriela Firea

Pe măsură ce se apropie alegerile din 9 iunie 2024, estimările din sondaje devin tot mai contradictorii, mai ales în ceea ce-l privește pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă