12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFinantistii asteapta salvarea

Finantistii asteapta salvarea

– Presedintele SSIF Broker, Petru Prunea, aminteste autoritatilor ca a trebui sa fie aproape de companii si la rau, nu numai la bine.

"Autoritatile locale ar trebui sa isi asume si probleme pietei financiare, nu numai avantajele pe care le-a adus orasului cresterea acestora din ultimii ani" a declarat presedintele celei mai mari companii de brokeraj din Romania, SSIF Broker, Petru Prunea. El a explicat in cadrul unui seminar, ca asa cum evolutia financiara a marilor companii clujene listate la Bursa a influentat pozitiv creseterea economiei locale, si criza financiara a acestora, care a intervenit in urma caderii spectaculoase a cotatiilor in ultimele doua luni isi va face simtita prezenta si va afecta comunitatea locala. "Administratiile locale trebuie sa fie mai transparente, mai implicate in evolutia pietei financiare" a spus Prunea, care a exemplificat felul in care acestea ar putea face diferenta.

 

"Cel mai important mijloc de productie este pamantul, insa la Cluj pretul acestuia a ajuns la un nivel supraevaluat. Administratia locala ar trebui sa faca publica valoarea reala a pamantului, astfel incat oamenii sa se poata orienta" a declarat Prunea. Cotatiile companiilor clujene au fost ani la randul printre cele mai ridicate dintre firmele listate la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile Bancii Transilvania, ale Terapia sau ale Broker SA au fost printre vedetele tranzactiilor. In ultimele doua luni, insa, companiile s-au devalorizat, iar intreaga piata a fost afectata de criza de lichiditati, dar si de o reactie de panica din partea actionarilor. Presedintele Broker SA a apreciat ca "daca Guvernul reuseste sa evite deficitul balantei de pret, iar agentiile de rating vor fi putin ingaduitoare cu tara noastra, am putea avea chiar crestere economica in anul urmator, pentru ca institutiile sunt puternice".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă