12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFinancial Times: OPEC, decisa sa mentina pretul ridicat

Financial Times: OPEC, decisa sa mentina pretul ridicat

"OPEC, decisa sa mentina pretul ridicat" , aceasta este concluzia cotidianului Financial Times – monitorizat de The Money Channel – in urma summitului de la Riyadh, Arabia Saudita, care s-a desfasurat in acest sfarsit de saptamana. Liderii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol au avut abordari foarte diferite vis-a-vis de strategia si rolul organizatiei, asupra unui lucru au cazut insa cu totii de acord: actualul pret al petrolului este unul corect!

Reglele Saudit Abdullah considera ca OPEC trebuie sa protejeze atat interesele statelor memebre cat si pe cele ale economiei mondiale, continuand sa actioneze intr-un mod moderat si intelept. La polul opus s-a situat presedintele Venezuelei Hugo Chavez care considera ca OPEC trebuie sa fie un instrument de geopolitica si o organizatie pentru revolutie. Presedintele Chavez a spus, textual: "OPEC s-a nascut ca un actor geopolitic, nu ca un bloc economic sau tehnocrat".

In cadrul summitul de la Riyadh nu s-a adoptat nicio decizie in ceea ce priveste majorarea nivelului de productie de petrol pe termen scurt, acest lucru urmand a fi hotarat pe 5 decembrie, in cadrul urmatoarei intalniri la nivel ministerial.

CEO-ul Northern Rock urmeaza sa paraseasca banca cel tarziu la sfarsitul lui ianuarie 2008, este un alt articol din Financial Times.

Importanti membri ai boardului vor pleca insa in foarte scurt timp pentru a permite formarea unei structuri de conduceri mai flexibile. Adam Appelgarth este principalul artizan al cresterii si in acelasi timp al descresterii Northern Rock, transformand-o dintr-o banca prvovinciala in numarul cinci din Marea Britanie si apoi in prima victima a crizei creditelor ipotecare.

In acest moment, Northern Rock este curtata de mai multe grupuri financiare.

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă