15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFinala unui teritoriu

Finala unui teritoriu

Întreg Banatul va fi conectat, de astăzi, la a doua finală din istorie pe care BC Timişoara o dispută în Divizia A de baschet masculin.

 

La două zile după ce fotbalul timişorean a primit confirmarea că va mai fi exilat, cel puţin un sezon, în anonimatul ligii secunde, toată suflarea sportivă din Banat îşi va concentra atenţia înspre BC Timişoara. Singura formaţie din această parte a ţării care a speriat concurenţa sportivă în 2012 este pregătită pentru a începe a doua ei finală din istoria Diviziei A de baschet masculin. După ce, în 2009, Elba Timişoara pierdea fără drept de apel ultimul act în faţa celor de la CSU Ploieşti, 0-3, actualii baschetbalişti timişoreni au ocazia revanşei în faţa aceluiaşi adversar.

Noua BC Timişoara este hotărâtă să demonstreze că nu degeaba a dominat 95% din sezonul regulat şi că victoriile cu CSM Bucureşti şi, mai ales, „U” Mobitelco Cluj-Napoca, din play-off, nu au fost întâmplătoare. Branko Cuic, Dominique Archie, Bogdan Popescu sau Zlatko Jovanovic sunt doar patru jucători care alcătuiesc cea mai bună echipă pe care baschetul timişorean a avut-o vreodată, iar această generaţie, chiar dacă are doar un an vechime, este decisă să-şi încununeze sezonul cu titlul de campioană. Un prim deget pe trofeu poate fi pus în această seară, de la ora 20:00, atunci când elevii lui Predrag Badnjarevic vor da piept, într-o Sală a Sporturilor „Constantin Jude” plină până la refuz, cu cei de la CSU Ploieşti, campioană a şapte ediţii din ultimele opt.

Presiune mare în Banat

Chiar dacă prahovenii au început dezastruos sezonul regulat, Burlacu şi compania au recuperat pe final, iar în primele două runde din play-off nu au avut nici o emoţie cu CSM Oradea şi Gaz Metan Mediaş. Alb-albaştrii încă mai suferă după titlul pierdut în ultima secundă la Cluj anul trecut, iar acum sunt decişi să reînnoade şirul succeselor, dar nici timişorenii nu vor să rateze primul titlu de campioană. „CSU Ploieşti este cel mai dificil adversar pe care îl puteam întâlni în acest moment. Jucăm primele două meciuri pe teren propriu, iar presiunea va fi mai mare pe umerii noştri. Noi suntem obişnuiţi, însă, cu astfel de presiune şi sperăm să fructificăm avantajul propriului teren. Putem să spunem că Ploieştiul este favorită, pentru că joacă a noua finală consecutivă. Mulţi dintre jucătorii lor sunt obişnuiţi cu finale, la fel şi antrenorul lor, în timp ce la noi sunt mulţi care evoluează în premieră în ultimul act. Oricum, această finală este o provocare pentru noi şi vom da totul ca să câştigăm. E adevărat şi că trebuie să jucăm mai bine decât în semifinale, pentru că Ploieştiul e mai puternic decât Clujul”, a declarat antrenorul bănăţenilor, Predrag Badnjarevic. Dacă CSU Ploieşti are de partea sa experienţa mai multor meciuri decisive, timişorenii stau mai bine la moral în urma confruntărilor directe din acest sezon. Din patru partide, aceştia au câştigat trei, dar acest lucru pare mai puţin important pentru tehnicianul sârb. „Lucrurile vor fi diferite acum. Noi am dovedit că îi putem învinge, iar ei au arătat că sunt într-o formă mai bună decât în prima parte a sezonului”, a conchis Badnjarevic. 

Cel mai bun din şapte

Ultimul act din play-off-ul Diviziei A de baschet masculin va avea loc după sistemul „cel mai bun din şapte jocuri”. Primele două partide se vor disputa la Timişoara, astăzi şi mâine, iar seria se va muta săptămâna viitoare la Brazi, miercuri şi joi, pentru alte două meciuri. Dacă va mai fi nevoie, partida cu numărul cinci va avea loc la Timişoara, în 28 mai, al şaselea meci se va disputa la Brazi, în 1 iunie, iar în caz de egalitate, duelul care va desemna campioana României va avea loc la Timişoara, în 5 iunie. Bănăţenii pot disputa un meci mai mult pe teren propriu pentru că s-au clasat mai bine decât ploieştenii la finalul sezonului regulat.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă