26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialFinala Cupei Davis, fara Rafael Nadal

Finala Cupei Davis, fara Rafael Nadal

Finala editiei din acest an a Cupei Davis, cea mai valoroasa competitie mondiala de tenis pe echipe, se va disputa de astazi pana duminca pe Arena "Insulele Malvine", de 11.000 de locuri, din localitatea argentiniana Mar del Plata, intre reprezentativele Argentinei si Spaniei. Echipa tarii-gazda pleaca din postura de mare favorita, dupa ce liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal, a declinat convocarea la lotul iberic din cauza unei accidentari la genunchi. "Regret ca nu vine Nadal, pentru ca toti argentinienii vroiau sa-l vada, dar e la fel de drept ca toti argentinienii vor ca noi sa castigam Cupa Davis. Prin urmare, absenta lui este o veste buna, pentru ca avem sanse mai mari de victorie", a declarat Alberto Mancini, capitanul echipei Argentinei.

 

Constient de diminuarea serioasa a sanselor de a obtine victoria in fata argentinienilor, fara nr. 1 mondial in lot, presedintele federatiei iberice de tenis, Pedro Munoz, ramane optimist in ceea ce priveste castigarea finalei. "Absenta lui Nadal este o adevarata lovitura, dar cred ca si ceilalti jucatori pot cuceri trofeul. Spania poate alcatui doua echipe de Cupa Davis de inalta clasa, ceea ce putine tari din lume ar putea face", a declarat Munoz.
Atuurile Argentinei in confruntarea de la sfarsitul acestei saptamani sunt avantajul terenului propriu, unde nu a pierdut de zece ani, precum si valorea jucatorilor sai, mai bine clasati in ATP fata de adversarii din Spania. De asemenea, este uriasa ambitia de a castiga a argentinienilor, care au jucat de doua ori finala Cupei Davis, in 1981 si 2006, dar nu au reusit sa intre niciodata in posesia Salatierei de Argint.

In balanta cu avantaje a Spaniei, o pondere semnificativa o au cele doua trofee, cucerite in 2000 si 2004, si cele doua victorii, in 1926 si 2003, din tot atatea confruntari in Cupa Davis, pe care echipa spaniola le-a obtinut pe teren propriu in fata team-ului argenitinian.

» Argentina se bazeaza pe Juan Martin Del Potro (nr. 8 ATP), David Nalbandian (11), Jose Acasuso (48) si Agustin Calleri (60), iar Spania isi pune sperantele in David Ferrer (12 ATP), Fernando Verdasco (16), Feliciano Lopez (31) si Marcel Granollers (56), ultimul fiind cel care l-a inlocuit pe Nadal.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă