10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialFilmul Dincolo de calea ferată, premiat la Karlovy Vary

Filmul Dincolo de calea ferată, premiat la Karlovy Vary

Lungmetrajul „Dincolo de calea ferată“ („By the Rails“), cu Ada Condeescu şi Alexandru Potocean în rolurile principale, în regia lui Cătălin Mitulescu, a primit menţiune specială la cea de-a 51-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, după o primire entuziastă din partea publicului internaţional.

„M-am bucurat foarte mult de acest prim premiu pentru «Dincolo de calea ferată»! Filmul a fost extrem de bine primit de către critică şi public, la proiecţiile care au urmat premierei biletele s-au epuizat foarte repede. Am aflat pe ultima sută de metri de premiu, cu 24 de ore înainte de premiere”, a spus Ada Condeescu. Actriţa a fost prezentă pe covorul roşu de la Karlovy Vary alături de regizorul Cătălin Mitulescu, Ion Ioachim Stroe, editorul filmului, Daniel Mitulescu şi Jean Paul Wall, compozitor. „Karlovy Vary este un loc special pentru cinema. Cinematografia cehă are o tradiţie extraordinară. Mă bucur că filmul a fost primit bine”, spune Cătălin Mitulescu.

Ada Condeescu interpretează în pelicula „Dincolo de calea ferată” rolul Monicăi, o tânără care îşi reîntâlneşte soţul, pe Radu (Alexandru Potocean), după o absenţă de un an datorată unei călătorii în Italia. Distanţa a creat confuzie şi neîncredere între cei doi, care nu pot fi risipite nici după o noapte petrecută împreună. Dincolo de calea ferată, în mahalaua bucureşteană, toţi prietenii petrec la o nuntă din cartier, în timp ce Radu şi Monica încearcă să-şi dea seama dacă şi pentru ei există posibilitatea unui nou început.

Premiul Globul de Cristal pentru cel mai bun film a fost obţinut de producţia ungară „It’s Not the Time of My Life“ a regizorului-actor Szabolcs Hajdu, care a primit şi premiul pentru Cel mai bun actor.

Premiul special al juriului a fost acordat filmului „Zoology“, al regizorului rus Ivan Tverdovskiy, iar cineastul sloven Damjan Kozole a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai bună regie pentru drama „Nightlife“. Zuzana Mauréry a fost recompensată cu distincţia pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul „The Teacher”, în regia lui Jan Hřebejk. „The Wolf from Royal Vineyard Street” a primit o menţiune specială, ca şi pelicula lui Mitulescu „Dincolo de calea ferată’’.  

Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă