3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialFilme pe DVD

Filme pe DVD

Regasirea
Film: 8*  DVD: 6*
 Titlul original: Then she found me  Regia: Helen Hunt
 Productie: SUA 2007  Distribuitor: Pro Video
 Pret: 44,9

Ocomedie acru-amaruie combinatie de umor si drama, "Regasirea" este debutul actritei Helen Hunt in regie. Ca majoritatea actorilor care au ambitia de a regiza (capodoperele sunt exceptii), Regasirea lui Helen Hunt scartaie pe alocuri si are lacune. Dar povestea este spusa cu sensibilitate si daca nu esti foarte carcotas are sanse sa te emotioneze.

Cei mai multi actori-regizori se distribuie pe ei insisi in rolul principal, iar Helen Hunt nu face exceptie. Personajul ei, April, este o profesoara din New York de 39 de ani ale carei frici de imbatranire cresc si mai tare atunci cand sotul ei o anunta ca el nu mai vrea sa fie insurat. Pe masura ce incearca sa se puna din nou pe picioare, primeste noi socuri – mama sa adoptiva moare, iar o celebritate locala pretinde ca este mama ei naturala.
Cu siguranta acest film este o comedie romantica si este imbucurator sa descoperi ca Helen Hunt si gasca ei de scenaristi au reusit sa evite majoritatea cliseelor acestui gen de film, necazand prea tare nici in plasa comediei, nici in plasa romantismului.

Sunt multe scene ilare, insa filmul este mai mult un studiu asupra personajelor si relatiilor dintre ele, punctate de momente de dura realitate, pe masura ce rasturnarile de situatie ne fac sa intelegem ca scenarista are si un mesaj de transmis: ca putem deopotriva sa iubim si sa-i ranim pe cei pe care-i iubim. Cu alte cuvinte, nu e tocmai original sau indeajuns de amuzant cat sa fie notabil, insa este o gura de aer proaspat in categoria supranumita "chick flick". si este o alterantiva potrivita la DVD-urile cu Mosi Craciuni care abunda pe etajere in zilele acestea.
Din pacate, editia romaneasca a DVD-ului este "chiala", nu are nici un fel de bonusuri – singura optiune – hodoronc-tronc, aceea de a seta sunetul stereo, pare mai degraba o gluma si ar fi putut la fel de bine sa lipseasca.

Cele mai citite

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...
Ultima oră
Pe aceeași temă