27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialFILME PE DVD

FILME PE DVD

M*A*S*H (serial de comedie)

 

Titlul original: M*A*S*H* Regia: Charles S. Dubin , Hy Averback , Alan Alda  Cu: Alan Alda, Loretta Swit, Jamie Farr, Mike Farrell Productia: SUA, 1972 – 1982 Distribuit de: Prooptiki Romania Pret: 99,90 lei (mymovie.ro, magazinele Diverta)

Considerat unul dintre cele mai bune seriale de comedie facute vreodata, M*A*S*H este si unul dintre cele mai longevive si premiate productii de televiziune. A incasat peste cinci premii Emmy si opt Globuri de Aur, dar a inregistrat peste zece nominalizari in fiecare an din momentul in care a inceput sa fie difuzat. In 1970, regizorul Robert Altman realizase un film de lung metraj despre viata medicilor de campanie aflati pe fronturile razboiului corean. Filmul "MASH" (1970) era o comedie haotica, putin atipica pentru cariera lui Altman, si a fost primita de politicieni ca o critica din partea Hollywood-ului la adresa razboiului din Vietnam (aflat la data lansarii filmului in plina desfasurare). Succesul inregistrat de film – acesta a fost proiectat in anumite sali de cinema timp de o luna, zilnic – i-a facut pe producatori sa conceapa si un serial, cu aceeasi tema. Pentru a se asigura de popularitatea lui, au pastrat acelasi titlu. Serialul urmareste viata de zi cu zi a medicilor si asistentilor spitalului mobil 4077 – MASH. Colonelul Henry Blake (McLean Stevenson), capitanul Benjamin Frankllin "Hawkeye" Pierce (Alan Alda) si maiorul Margaret "Hot Lips" Houlihan (Loretta Swit) sunt personajele principale ale spitalului mobil si evident cei mai plini de viata, intr-un serial plin de gag-uri, fiecare episod de cate 30 de minute garantandu-va buna dispozitie.

 

 

Domnisoara Potter (biografic)

 

Titlul original: Miss Potter  Regia: Chris Noonan Cu: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Patricia Kerrigan  Productia: SUA/Marea Britanie, 2006 Distribuit de: Prooptiki Romania  Pret: 49,90 lei (mymovie.ro, magazinele Diverta)

In regia lui Chris Noonan si avandu-i in rolurile principale pe laureata Premiului Oscar Renee Zellweger (Bridget Jones’s Diary, Chicago) si Ewan McGregor (Razboiul Stelelor, Moulin Rouge), "Miss Potter" este o incantatoare poveste de dragoste, inspirata de viata lui Beatrix Potter. In varsta de 32 de ani si fara un iubit, Beatrix Potter locuieste la Londra cu parintii sai tiranici, exasperati de faptul ca fiica lor a respins mai multi tineri promitatori, in dorinta de a face cariera ca autoare de romane pentru copii. Dar in timp ce copiii din intreaga lume se indragostesc de multiubitele personaje ale lui Beatrix, celebra autoare descopera ca se indragosteste de editorul sau.

 

 

 

cristian.curus@romanialibera.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă