21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialFilat i-a cerut lui Putin sa urgenteze acordarea creditului pentru R. Moldova

Filat i-a cerut lui Putin sa urgenteze acordarea creditului pentru R. Moldova

Premierul moldovean Vlad Filat, care se afla vineri in Ialta pentru a participa la reuniunea sefilor de guvern din CSI, i-a cerut omologului sau rus Vladimir Putin sa grabeasca procedura de acordare a creditului rusesc Republicii Moldova, potrivit ITARR-TASS consultata de NewsIn.

"Contam pe ajutorul vostru si folosindu-ma de ocazie, vreau sa va cer, in cazul in care exista o posibilitate, incheierea procesului de negocieri pentru acordarea creditului (Republicii Moldova, n.r.)", a spus Filat in cadrul intrevederii cu Putin de la Ialta.

Aceasta este prima intrevedere dintre cei doi premieri, dupa schimbarea puterii de la Chisinau.

Premierul moldovean a subliniat ca a discutat acest subiect si cu ministrul rus al economiei Aleksei Kudrin, in cadrul vizitei de la Chisinau. De asemenea, acest subiect a fost abordat si cu FMI. "Am abordat acest demers cu Fondul Monetar International", a reamintit Filat, subliniind ca pentru "Republica Moldova acest ajutor ar fi foarte important".

In acelasi timp, premierul moldovean a recunoscut ca tara sa "trece printr-o perioada grea pe fondul crizei mondiale si a situatiei politice interne".

El a mai spus ca Republica Moldova "va avea o politica externa deschisa si pragmatica". "Vom indeplini cu exactitate toate angajamentele pe care ni le-am asumat", a asigurat Filat.

La inceputul lunii octombrie, ministrul rus de finante Aleksei Kudrin spunea ca Rusia ar putea acorda Republicii Moldova un credit de pana la 150 de milioane de dolari. "In noiembrie vom desfasura negocierile referitoare la cooperarea economica, inclusiv despre credit", a spus el.

In cadrul vizitei din 22 iunie a fostului presedinte al Republicii Moldova,Vladimir Voronin, in Rusia, unde s-a intalnit cu presedintele rus Dmitri Medvedev si cu premierul Vladimir Putin, Moscova a promis Chisinaului acordarea unui credit de 500 milioane dolari, insa conditiile si detaliile de acordare a acestui imprumut au ramas necunoscute.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă