11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFiecare om din Ceamurlia va fi consultat

Fiecare om din Ceamurlia va fi consultat

Starea de sanatate a locuitorilor din Ceamurlia de Jos va fi verificata amanuntit de medici din tot judetul Tulcea, a dispus aseara Guvernul. “Vom verifica din punct de vedere medical fiecare cetatean”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El a spus ca toata populatia din comuna, aproximativ 4.000 de oameni, va fi vaccinata.
Nicolaescu a afirmat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii va trimite in Romania 1.000 de doze de vaccin antiviral, la care se vor adauga alte 4.000 de doze, sub forma de imprumut. De asemenea, Ministerul Sanatatii, prin dialogul cu producatorii de medicamente, a acceptat inca doua importuri de vaccinuri – 25.000 de doze in prima faza si alte 20.000 de doze in zece zile.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca pana acum in Ceamurlia au fost omorate 6.000 de pasari, cu ajutorul medicilor veterinari, altor specialisti in agricultura si al jandarmilor. “Maine (astazi – n.n.) vor fi ucise toate pasarile”, a aratat ministrul.
Guvernul a trimis la Ceamurlia mai multe tone de ajutoare din rezervele de stat – cate 5,2 tone de conserve de carne, pate de ficat, zahar, orez, 130 tone de paste fainoase, malai, faina si ulei. Primele ajutoare au inceput sa fie distribuite populatiei.

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă