12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFetiţa răpită din maternitate şi ascunsă în Elveţia a ajuns acasă

Fetiţa răpită din maternitate şi ascunsă în Elveţia a ajuns acasă

Denisa Novacovici, dispărută la naştere din spital, a fost adusă în ţară. Fetiţa fusese răpită de o familie din Elveţia care a reuşit să o şi înfieze cu acte în regulă.

Denisa Novacovici, fetiţa răpită în luna octombrie a anului trecut dintr-un spital din Timişoara, a fost adusă sâmbătă seară în ţară cu o cursă Tarom după ce a stat mai multe luni în custodia autorităţilor pentru protecţia copilului din Elveţia. Copilul, în vârstă de 11 luni, a găsit de poliţişti, în luna decembrie a anului trecut, la o familie de medici din Ţara Cantoanelor. Cei doi medici, deveniţi principali suspecţi în acest caz, au fost arestaţi preventiv. Femeia la care a fost găsit copilul, originară din Satu Mare, şi soţul său elveţian înfiaseră fetiţa cu acte în regulă.  „Mulţumesc lui Dumnezeu şi poliţiei că mi-au găsit fata. Le mulţumesc poliţiştilor că au fost la mine şi şi-au dat interesul să ajungem cu bine în ţară. Acum fetiţa e sănătoasă, nu mai are nimic”, a declarat Codruţa Novacovici, mama copilului.

Copilul a dispărut din secţia de distrofici a Spitalului „Louis Ţurcanu”, unde fusese internată de mama ei. În pătuţul copilului, răpitorii au lăsat un bileţel în care spuneau că au luat nou-născutul ca să nu ajungă la morga spitalului. La momentul respectiv, reprezentanţii spitalului au comunicat că nu-şi explică pe unde au ieşit răpitorii, în condiţiile în care uşile clădirii erau închise cu cheile la acea oră. De asemenea, ei au precizat că instituţia nu avea portar, iar asistentele nu au putut să împiedice incidentul întrucât hrăneau bebeluşii la un alt etaj. „Ambii părinţi erau plecaţi în Franţa, însă au revenit în ţară după ce au aflat că le-a dispărut copilul din spital. În timpul audierilor, au declarat poliţiştilor că intenţionează să dea în judecată unitatea medicală dacă nu-şi vor mai găsi fetiţa. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat spitalului o anchetă internă pentru a depista persoana răspunzătoare pentru dispariţia copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei. Poliţiştii vor acum să afle dacă medicul din Elveţia, suspectat de răpire, a avut complici în spitalul din Timişoara. 

 

Ancheta va trebui să lămurească dacă medicul din Elveţia care a pus la cale răpirea micuţei Denisa a avut complici în spitalul din Timişoara.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă