2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFestivalul National al Pastravului

Festivalul National al Pastravului

In aceasta perioada la Ciocanesti se desfasoara cea de-a III-a editie a Festivalului National al Pastravului, manifestare completata de Serbarile comunei-muzeu Ciocanesti. Serbarile comunei se vor incheia duminica, 11 septembrie, in program fiind incluse mai multe manifestari religioase si de divertisment.
Organizatorii Festivalului National al Pastravului in acest an sunt: Consiliul Local si Primaria Ciocanesti in colaborare cu Prefectura si Consiliul Judetean Suceava, Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiilor si Creatiei Populare Suceava, Asociatia Comunelor din Romania, Centrul de formare si inovatie pentru dezvoltare in Carpati – Vatra Dornei, Federatia agricultorilor de munte – Vatra Dornei, Directia Silvica Suceava, agenti economici din Ciocanesti.
Manifestarea include si o expozitie de utilaje agricole pentru zona de munte, un simpozion pe teme ecologice, de traditie si de folclor, si chiar o “seara de opera”, fiind invitati sa evolueze pe scena din Ciocanesti doi artisti ai Operei Nationale din Cluj, Silvana si Dimitrie Saleno. Ziua de sambata, este “Ziua pastravului”, astfel ca toate manifestarile de astazi se desfasoara sub deviza: “Pastravul – rege al apelor de munte”, iar intre orele 7,00 si 14,00 este programat un concurs de pescuit la pastrav, concursuri gastronomice pentru cea mai gustoasa mancare din pastrav, cea mai originala prezentare si cel mai diversificat sortiment de preparate din pastrav. La pranz, tinerii vor iesi cu plutele pe Bistrita Aurie, cu plecare de la Podul Oita. Ziua pastravului mai include un spectacol folcloric, sustinut de artisti de la Ansamblul “Bistricioara”, sotii Rednic, Aurel Moldoveanu si Fanfara “10 Prajini”, urmat de un spectacol de divertisment – “Cu umor e mai usor” -, in care vor evolua Grupul “Humoris” din Zalau. Ziua se incheie cu premierea celor mai priceputi pescari si celor mai bune gospodine care s-au intrecut la concursul gastronomic si cu o intalnire de suflet cu fiii satului Ciocanesti, iar seara va avea loc o calatorie legendara cu facliile aprinse pe drumul tatarilor si un foc de artificii. Ultima zi a festivalului se va derula sub genericul “Sa cinstim plutasii”, va fi premiata cea mai frumoasa gospodarie, cea mai frumoasa gradina de flori si cel mai frumos costum popular din comuna, iar seara va avea loc spectacolul folcloric sustinut de Sofia Vicoveanca si sotii Alexandru si Viorica Dumbrava. Festivalul se va incheia cu un foc de tabara si o discoteca in aer liber.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă