25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFestivalul Masca, la cea de-a doua editie

Festivalul Masca, la cea de-a doua editie

Teatrul Masca, binecunoscut prin reprezentatiile de strada pe care le ofera cu generozitate publicului, continua sa experimenteze un nou concept cultural, pe modelul „culture banlieue”, organizand si in acest an, la sediul din Bd-ul Uverturii nr. 70-72, si pe strazile invecinate, Festivalul Masca. Adresandu-se familiilor din cartier, ca public tinta,
Festivalul Masca urmareste familiarizarea celui mai larg public, anume, oamenii de pe strada, cu forme noi de arta contemporana. Principiul este cel al „educatiei prin relaxare”, oferta de spectacol este diversa si de calitate, iar accesul la reprezentatii, total liber. Cine vrea, vine special, sa urmareasca programul artistic si sta cat vrea. Iar cine se nimereste intamplator, pe strada, poate si pentru doar cateva momente, sa aiba parte de un spectacol atragator, care sa-i lase o amintire placuta. In plus, in zona sunt amenajate minirestaurante si ministanduri ale unor firme care fac oferte promotionale. Iar pentru copii, adolescenti, tineri, adulti si varstnici, adica pentru toate categoriile de cetateni, se organizeaza ateliere de creativitate artistica.
Cea de a doua editie a Festivalului Masca, desfasurata in ultimul week-end, s-a bucurat, ca si cea de anul trecut, de un mare succes la public. De altfel, programul a fost mai mult decat atractiv. La capitolul concerte au evoluat Oana Sarbu, Mandinga, Andantino, Doru Tufis, Gil Dobrica, Angela Similea. Invitate in Festivalul Masca au fost Teatrul „Constantin Tanase”, care a prezentat spectacolul „O seara la Tanase” si Teatrul „Alexandru Davila” din Pitesti, cu spectacolul „In Pitesti si-n toata tara, nu e iarna cum e vara”. Nu a lipsit nici muzica rromani, in interpretarea Laviniei Raducanu si a Orchestrei Teatrului National din Constanta. Per total, doua zile de distractie adevarata, in Festivalul Masca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă