12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul Mangalia la a II-a ediţie

Festivalul Mangalia la a II-a ediţie

Organizatorii spun că va fi un maraton de spectacole live, organizate în cel mai modern port turistic din sud-estul Europei.

La Mangalia se fac ultimele pregătiri pentru startul celei de-a doua ediţii a Festivalului Mangalia, care se anunţă a fi un veritabil maraton de spectacole live, în care vor evolua zeci de artişti celebri, organizatorii pregătindu-le şi foarte multe surprize turiştilor care se vor afla pe litoral în perioada 10-15 august. Festivalul va fi organizat într-un concept inedit şi un nou decor, spectacolele urmând să aibă loc în cel mai modern port turistic din sud estul Europei, Portul Turistic Mangalia, inaugurat la începutul lunii iulie.

Pe scenă vor evolua nume sonore ale muzicii româneşti, în seri special pregătite, pe tematici. „Talent fără frontiere” este seara artiştilor laureaţi la diferite concursuri muzicale naţionale şi internaţionale, Bogdan Alin Ota, Mihai Trăistariu, Nico, încheindu-se cu un recital Luminiţa Anghel. „Radio Mix” va fi un spectacol realizat în colaborare cu casele de discuri, în care sunt invitaţi cei mai apreciaţi artişti ai momen-tului, DJ Project, Connect R, Deepside Deejays, Fly Project, seara încheindu-se un recital Fragma.

Seara „De la Mangalia… cu dragoste!” le va prilejui spectatorilor reîntâlnirea cu melodii de dragoste în interpretarea cunoscuţilor cântăreţi Angela Similea, Ovidiu Komornik, Mirabela Dauer, Claudia Pavel şi Raoul. Spectacolul se va încheia cu recitalul susţinut de Jan Keizer şi Annie Schilder (BZN), cu hiturile „Blue eyes”, „El condor pasa”, „Dance, dance” şi multe altele la fel de celebre. „Party pe mare” va fi o seară incendiară, în care vor evolua Paula Seling, Tom Boxer, Anda Adam, Ellie White, Alexandra Ungureanu şi Crush, iar spectacolul programat pe 14 august, „Mangalia în haine de Gală”, va fi, de fapt, un recital Iris.

Festivalul se va încheia cu spectacolul folcloric „Mărie, dragă Mărie”, în care vor fi reprezentate toate zonele folclorice ale ţării.  

Peste 1,6 milioane de spectatori şi telespectatori

Prima ediţie a Festivalului Mangalia, care a avut loc în vara lui 2010, s-a bucurat de un deosebit succes la public, care în cifre statistice înseamnă peste 125.000 de spectatori care au urmărit în direct evoluţia artiştilor şi peste 1.500.000 de telespectatori. Acum, organizatorii vor să depăşească performanţele primei ediţii. „Portul Turistic Mangalia îşi va întâmpina turiştii cu o nouă înfăţişare, va uimi prin moder-nism, concepţie arhitecturală, frumuseţea yachturilor acostate la docuri, verdeaţa deosebită, iluminatul ambiental şi multe alte elemente noi. Scena plutitoare este în plin proces de refacere, decorul va fi grandios, pe măsura artiştilor care vor evolua în cadrul festivalului”, spune primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă