16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial„Fenomenul Trump și America profundă”, cartea momentului despre omul anului | DISTRIBUITĂ...

„Fenomenul Trump și America profundă”, cartea momentului despre omul anului | DISTRIBUITĂ ÎN EXCLUSIVITATE CU ROMÂNIA LIBERĂ

Doriți o analiză lucidă și pertinentă a democrației americane? Căutați să înțelegeți provocările grave ale Occidentului? Vreți să înțelegeți filozofia lui Trump? „România liberă” vă oferă în exclusivitate, începând cu Ziua Americii, 4 iulie, o carte eveniment care răspunde la aceste întrebări.

„Fenomenul Trump şi America profundă” este un volum unic, scris de către Mihai Neamţu, din care veţi afla lucruri neștiute despre un personaj atipic.

„Președintele Trump e un liberal patriot care va marca decisiv viața politică din spațiul euro-atlantic”, este recomandarea pe care o face profesorul Bogdan Călinescu, de la Institutul de Cercetări Economice şi Fiscale (IREF) Paris, cu privire la singura biografie scrisă în limba română a businessmanului care a înfrânt sistemul politic.

Cartea vine şi cu un alt element de unicitate: este singura scrisă în Europa despre politicianul a cărui alegere în fruntea celei mai mari puteri a lumii i-a şocat nu doar pe aliaţii tradiţionali, dar şi pe duşmanii istorici. 

„Fenomenul Trump şi America Profundă”, volum distribuit în exclusivitate de „România liberă” în parteneriat cu Open Education, la preţul special la chioșcuri de 14.9 lei, reprezintă o analiză completă nu doar a biografiei fostului om de afaceri, ci şi a societăţii americane care a vrut, prin alegerea excentricului candidat republican, să dea o lecţie establishmentului învechit de la Washington, incapabil să înţeleagă problemele de la baza naţiunii.

„La început a fost singur. Singur împotriva propriului partid, singur în faţa uriaşei maşinării birocratice din Washington D.C., singur împotriva unei propagande formidabile, care includea CNN, New York Times şi chiar şi nişte redute ale presei republicane. Dar, la final, americanii au fost de partea sa. Trump a primit votul «Omului Uitat» care s-a săturat să tot piardă pe mâna lui «Davos Man»”, arată Mihai Neamţu, autorul cărţii „Fenomenul Trump şi America profundă”.

Cunoscut autor conservator, filosof şi intelectual public, Mihai Neamţu răspunde, în cartea sa, la întrebările esenţiale care îi macină pe politicieni, pe analişti, dar şi pe fanii sau criticii lui Donald Trump:

– Ce anume a declanșat furia mulțimilor care au taxat corupția Dinastiei Clinton, aroganța lui Barack Obama și mașinăria propagandei globale?

– Cine a propulsat mișcarea lui Trump?

– Care au fost loviturile de knock‑out ale candidatului împotriva a două familii prezidențiale?

– Au contat instinctele de antreprenor în strategia de luptă?

– Cum le‑a luat fața vedetelor de la Hollywood?

– Ce frici și spaime au făcut poporul american să parieze pe un outsider?

– Susține Donald Trump doar interesele Statelor Unite sau avem de‑a face cu apărarea civilizației iudeo‑creștine a Occidentului?

– De ce se tem astăzi islamul radical, China comunistă și Rusia lui Putin?

– România câștigă sau pierde?

„Această carte e un contrapunct răcoritor la oceanul reportajelor negative. Ca bun cunoscător al Americii, Mihai Neamțu zugrăvește un portret diferit al omului Donald Trump, scoțând la iveală rădăcinile europene ale familiei sale și gândirea practică a unui antreprenor de succes. Pentru mine, nu e deloc surprinzător faptul că a fost nevoie de un român pentru a obține în Europa cea dintâi apărare substanțială și bine rotunjită a lui Donald Trump și a valorilor pe care acesta le reprezintă”, este şi recomandarea profesorului emerit Tom Gallagher, bun cunoscător, la rândul său, al realităţilor americane şi româneşti. Mihai Neamțu schițează abil  modelul de viață, gândire și organizare care a făcut din brandul Trump un sinonim al visului american, arată profesorul de la Universitatea din Bradford, Marea Britanie.

„Fenomenul Trump şi America profundă”, volum ce va fi distribuit din 4 iulie, la chioşcuri, în exclusivitate cu România liberă la preţul de numai 14.9 lei, conţine şi 8 pagini cu fotografii color din viaţa şi cariera lui Donald Trump.

Printre acestea, o fotografie-document din 1988, pe vremea când Hollywood-ul îl iubea pe Trump, alături de Jack Nicholson şi Warren Beatty, sau din 1986, de la prima ceremonie de decernare a Medaliei de Onoare „Ellis Island”, acordată imigranţilor sau descendenţilor care au contribuit semnificativ la societatea americană. Printre medaliaţi s-a aflat şi Donald Trump.  


„Fenomenul Trump și America profundă”, un proiect Open Education, distribuit cu România liberă. Preț special la chioșcuri: 14.9 lei.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă